По инициатива на „ЛЕВИЦАТА!“, евродепутатът Петър Витанов пое ангажимент да

...
По инициатива на „ЛЕВИЦАТА!“, евродепутатът Петър Витанов пое ангажимент да
Коментари Харесай

„Левицата!“ настоява ЕП да разгледа въпроса с превръщането на Черно море във военна арена

По самодейност на „ ЛЕВИЦАТА! “, евродепутатът Петър Витанов пое ангажимент да сложи в Европейския парламент въпроса за американския законопроект, с капацитет да направи Черно море сцена на военни дейности.

Документът е импортиран в Сената на Съединени американски щати на 15 март под наименованието „ Закон за сигурността в Черно море от 2023 година “ и, съгласно текста, цели „ обезпечаване на сигурността в Черноморския район и други цели “.

На среща с европейския народен представител, представители на управлението на „ ЛЕВИЦАТА! “ настояха за позиция на Европейски Съюз по законопроекта и неговата допустимост, още повече, че измежду засегнатите страни в документа, съгласно който се разпореждат избрани задължения, попадат две членки на Съюза – България и Румъния.

Тема на диалога с Витанов бе контрабандния на процедура импорт на на ниска цена украинско зърно, което в действителност другояче би трябвало да минава директно през европейските страни, с цел да стигне като помощ до бедстващи страни в Африка.

„ ЛЕВИЦАТА! “ упорства въпросът за превоз на зърно от Украйна към Африка да бъде строго регламентиран от Европейската комисия по този начин, че на вход и излаз от европейските страни пратките да остават запечатани.

Украинското зърно през днешния ден не стига до бедстващите страни, защото в регламента на Европейска комисия за превозване на суровината отсъства възбрана тя да остава на територията на Европейски Съюз.

Тази контрабанда визира, от една страна, локалните производители на зърно и от друга, е голяма опасност за здравето на жителите на Европейски Съюз, защото за вноса на украинско зърно липсва всевъзможен фитосанитарен надзор.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР