По инициатива на Българския футболен съюз днес се проведе експертна

...
По инициатива на Българския футболен съюз днес се проведе експертна
Коментари Харесай

БФС домакинства на среща между институциите за превенция и борба с корупцията във футбола

По самодейност на Българския футболен съюз през днешния ден се организира експертна работна среща сред представители на разнообразни държавни институции, отдадена на предварителната защита и битката с нерегламентираните практики във футбола и хазартните залагания.

Събитието бе проведено по отношение на началото на новия спортно-състезателен сезон и преструктурирането на част от шампионатите в календара на българския футбол, а участниците се сплотиха към мнението, че напъните за предварителна защита и противопоставяне на противозаконните
залагания и действия освен във футбола, само че и като цяло в спорта, би трябвало да са измежду главните цели в работата на всички заинтригувани страни.
 Фурнаджиев: Националният селекционер ще бъде решен в околните десетина дни
Фурнаджиев: Националният селекционер ще бъде решен в околните десетина дни

" Няма по какъв начин да разделяме хората на българи и чужденци "

От страна на Българския футболен съюз участваха техническият шеф Георги Иванов, офицерът по честността в направление професионален футбол Васил Берберов и офицерът по честността в направление детско-юношески и аматьорски футбол Марио Костурков. Участие в полемиката взеха представители на Главна дирекция " Национална полиция ", на Главна дирекция " Борба с проведената престъпност ", на Върховната касационна прокуратура, както и на Дирекцията по контрол на
хазарта и хазартните действия към Националната организация по приходите. Покана бе изпратена и до Министерството на младежта и спорта, само че събитието мина без представител на тази институция.

По време на срещата бяха разисквани опциите за нормативни промени в Закона за
хазарта, свързани с предварителната защита и противодействието на противозаконните залагания. Участниците се сплотиха към тезата, че е належащо и усъвършенстване на механизмите за по-бързо взаимоотношение сред институциите при подозрение за нерегламентирани действия, свързани с футболните дуели в България.

Отчени бяха и сериозните старания, които БФС непрекъснато поставя в битката против черното тото и противозаконните
залагания и в името на опазването на престижа на футбола и спорта.

В началото на 2018 година БФС подписа контракт със международния водач в анализирането и лансирането на спортни данни и цифрово наличие - Sportradar, която е главен сътрудник на ФИФА, УЕФА и на повече от 70 спортни федерации, както и национални институции. Благодарение на отличното взаимоотношение сред футболната централа и Sportradar броят на съмнителните дуели от българското състезание в последните години доближи рекордно ниски равнища.
 Бербатов гледа онлайн Локо (Сф) и Черно море
Бербатов гледа онлайн Локо (Сф) и Черно море

Седна през няколко места от Емо Костадинов

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР