По инициатива на българската страна в Русе се проведе работна

...
По инициатива на българската страна в Русе се проведе работна
Коментари Харесай

ГДБОП иззе над 10 000 артикула, имитиращи запазени търговски марки във Варна

По самодейност на българската страна в Русе се организира работна среща сред шефа на Главна дирекция „ Гранична полиция “ основен комисар Росица Димитрова и ръководителя на Главния инспекторат на граничната полиция на Румъния основен полицейски комисар Виктор Щефан-Ивашку.

Присъстваха управителни чиновници от двете структури, както и представители на съпределните районни дирекции - РДГП „ Русе “ и Териториалния инспекторат на граничната полиция в Джурджу и Териториалния инспекторат на бреговата защита в Констанца.

Основна тематика на диалозите бяха съществуващите благоприятни условия за усилване на взаимоотношението по линия на гранично-полицейското съдействие сред двете страни, както и оправянето с настоящите миграционни провокации. Участниците в срещата се сплотиха към общото схващане, че главен приоритет за двете служби остават дейната работа по приемането на България и Румъния в шенгенското пространство и надграждането на съществуващото до момента партньорство в подтекста на бъдещото отпадане на систематичните инспекции по вътрешните граници на Шенген.

Бяха дискутирани и опциите за усилване на общите дейности по предварителна защита против деянията на корупция и образуването на междуведомствена смесена работна група, на която да се разискват настоящи проблеми, свързани с граничния надзор сред двете страни, както и с вероятността за използване на компенсиращите ограничения от момента на присъединението към Шенген.
 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР