По информация на арабски медии, базирани в Лондон, в Иран

...
По информация на арабски медии, базирани в Лондон, в Иран
Коментари Харесай

Какво става в Иран? Задържаха бившия президент Махмуд Ахмадинежад

По информация на арабски медии, основани в Лондон, в Иран е арестуван някогашния президент на Ислямската република Махмуд Ахмадинежад. Той може да бъде подложен под домакински арест поради поддръжка и подстрекаване на уличните митинги в страната, които избухнаха в навечерието на Нова година. Източници от Техеран настояват, че в края на декември Ахмадинежад е произнесъл тирада на проява с рецензии по адрес на настоящата власт. Той е декларирал, че някои от сегашните водачи пренебрегват проблемите на елементарните хора и не знаят нищо за действителността в страната. Той също е обвинил държавното управление на президента Хасан Рухани в неприятно управление на страната. Съобщава се, че точно поради тези думи Ахмадинежад е задържан.

Официалните управляващи не удостоверяват информацията за ареста, Освен това, политолози се съмняват в достоверността на информацията.
Масовите митинги в Иран започнаха поради недоволството на популацията от икономическата обстановка в страната. Междувременно в Техеран обявиха публично, че акциите срещу държавното управление са прекъснати. Междувременно Съединени американски щати упорства за свикването на съвещание на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации във връзка със обстановката в Иран. В Москва тази стъпка бе избрана като посягане на суверенитета на страната.

Махмуд Ахмадинежад заемаше поста президент на Иран от 2005 до 2013 година. Преди това той бе кмет на Техеран.

Превод и редакция: БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР