По хиляда нарушители на пътя хващат от КАТ всяка седмица.

...
По хиляда нарушители на пътя хващат от КАТ всяка седмица.
Коментари Харесай

Тотален контрол от КАТ: Проверяват всички пътници в колата

По хиляда извършители на пътя хващат от КАТ всяка седмица. Те карат без книжки или под въздействието на алкохол и опиати. Стряскащата статистика заяви пред Българска национална телевизия основен контрольор Росен Рапчев от Пътна полиция.

Рапчев изясни, че през лятото ще се правят всеобщи инспекции за скорост по автомагистралата, при които колите ще бъдат вкарвани в едната лента и отбивани в избраните места за отмора. Там ще бъдат направени обстойни инспекции на водачите. Електронни фишове ще се връчват и на пасажерите в колата, когато водачът бъде спрян за инспекция.

"Пътните служители на реда имат към този момент таблети и на тях ще видят дали някой в колата има електронен фиш, който не е получил на посочения непрекъснат адрес. Ако се откри сходно нещо, фишът ще се разпечатва и ще се връчва на място ", добави Рапчев. Той не пропусна да означи, че може даже да се лишава книжката на хора с неплатени санкции.

По думите на контрольор Рапчев, лятото е най-натовареното време по отношение на сигурността на придвижване, защото пътищата са извънредно натоварени и трафикът е доста засилен. Ето за какво всички налични екипи в Пътна полиция ще бъдат на основните пътища и автомагистралите и най-много към курортните комплекси и към границата с Гърция и Турция. Освен контрола на скоростта, която е и повода за много от ПТП-та, ще се следи и за нападателните водачи, които ще бъдат изкарвани от пътя, изясни контрольор Рапчев.

"Средно по хиляда фишове установяваме седмично за опиати, алкохол и недееспособност. Тенденцията е от няколко месеца. Само на 10% обаче са свалени номерата. Сега с новите промени в Закона за придвижване по пътищата се надявам, че това ще се промени ", добави основен контрольор Росен Рапчев.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР