По-голямата част от руснаците 86% последователно подкрепят анексията на Крим

...
По-голямата част от руснаците 86% последователно подкрепят анексията на Крим
Коментари Харесай

Проучване: Дори руснаците, протестиращи срещу Путин, подкрепят анексията на Крим

По-голямата част от руснаците 86% поредно поддържат анексията на Крим от Русия през 2014 година, даже и да се опълчват на съветския президент Владимир Путин, съгласно анкета оповестена на 26 април от центъра " Левада ", оповестява " Интелинюз ".

Сред интервюираните, които имат вяра, че страната се движи в вярната посока, 95% поддържат анексирането на полуострова в една или друга степен. Сред тези, които имат вяра, че страната върви в неверна посока, равнището на поддръжка за присъединение е по-ниско от 78%.

94% от интервюираните, които утвърждават Путин, поддържат анексията на Крим , а измежду тези, които не утвърждават президента, равнището на поддръжка за анексията е 75% .

Малко по-малки, само че 69% от руснаците имат вяра, че анексията на Крим е донесла повече изгоди за Русия , в сравнение с щета. Една пета от интервюираните 18% имат вяра, че анексирането е предизвикало повече щета, в сравнение с изгода.

84% от интервюираните, които имат вяра, че страната се движи в вярната посока, са уверени, че присъединението на Крим към Русия е донесло на страната повече изгода, в сравнение с щета. Сред тези, които имат вяра, че нещата се развиват зле в страната , малко над половината 54% считат, че анексията е облагодетелствала Русия . 32% са сигурни, че анексирането на полуострова е предизвикало повече щета.

16% от руснаците имат вяра, че с анексирането на Крим Русия е нарушила интернационалните отговорности , до момента в който 71% са сигурни, че не е нарушило интернационалното право.

Тези трендове остават поредни и спрямо 2019 година разликите са в границите на статистическата неточност на изследването.
 Русия прави яхтени пристанища на Крим
Русия прави яхтени пристанища на Крим

Спорна инвестиция
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР