По-голямата част от бизнеса ще даде коледни бонуси по време

...
По-голямата част от бизнеса ще даде коледни бонуси по време
Коментари Харесай

Вижте колко фирми ще дадат коледни бонуси въпреки COVID-19

По-голямата част от бизнеса ще даде коледни бонуси по време на пандемия.

Около 60 на 100 от компаниите имат намерение да дадат спомагателни тласъци за чиновниците си, макар че делът им спада по отношение на миналата година, когато те са били над 70 на 100. Основната причина за приемането на спомагателното стимулиране са както празниците, по този начин и мотивацията на чиновниците. Това демонстрират данни от експресното анкетно изследване за спомагателните хонорари /бонуси/ към Коледа на Българска търговско-промишлена палата /БТПП/, оповестиха от работодателската организация.

Над 14 на 100 от компаниите показват, че главната причина да не раздават
бонуси са отрицателните последствия от COVID-19, а за над 20 на 100 неприятното финансово положение не разрешава спомагателното стимулиране на чиновниците. 7 на 100 от мениджърите към момента не са решили дали ще подтикват в допълнение заетите. 43 на 100 от компаниите показват, че дефинират самостоятелно спомагателното заплащане, съгласно представянето на служителя, а 39 на 100 дават идентичен тласък за всички.

Размерът на
бонусите варира, като максимален дял през тази година заемат тласъците до 200 лева - 36 на 100, следвани от 200 до 500 лева - 22 на 100. Бонуси над 1000 лева могат да чакат в към 15 на 100 от фирмите, които ще възнаградят чиновниците си.

От БТПП акцентират, че чиновниците, които ще получат над 1000 лева, се усилват по отношение на предходната година, когато делът им е бил едвам 7 на 100. В някои случаи
бонусът ще е под формата на предметна премия.
За една трета от предприятията
бонусите ще са по-ниски от предходната година, а за една четвърт - по-високи.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР