По-големият бюджет, който Столична община залага за 2021-а година е

...
По-големият бюджет, който Столична община залага за 2021-а година е
Коментари Харесай

Георги Георгиев: Бюджетът на София за 2021 е резултат от добре свършена работа

По-големият бюджет, който Столична община залага за 2021-а година е резултатът от добре свършена работа през миналата година. От една страна се дължи на повече привлечени пари от страната, от друга на предпазените европейски планове, по които има обезпечено финансиране. Освен това чакаме и растеж на приходите във връзка с покупко-продажбите с недвижими парцели, както и от такса боклук за новите жилища и офиси, които се строят. Категорично обаче няма да се усилват размерите на локалните налози и такси за столичани през 2021–а година. Това сподели пред BulgariaOnAir общинският консултант от ГЕРБ и ръководител на комисията по финанси на СОС Георги Георгиев.
„ 140 млн. лв. са планувани за главния стратегически приоритет - построяването на нова инфраструктура. Целим завършването на втория и третия градски кръг, посредством които ще се облекчи доста трафика в столицата. Прогнозата е с 1/3 да намалее трафикът, който минава през центъра на града. Предвиждат се повече пари за поправки в кварталите - 50 млн. лв., от които 10 млн. лв. ще бъдат директно разполагаем на районните кметове.
 Георги Георгиев, ръководител на комисията по финанси в СОС: Кризата постанова смяна на бюджета Георги Георгиев, ръководител на комисията по финанси в СОС: Кризата постанова смяна на бюджета
При фрапантен спад в приходите поради Коронавирус 19, би трябвало да вземем съответни ограничения за финансовото здраве на общината. Toва съобщи през днешния ден прочие..
Осигуряването тук-там за всички деца в яслите и детските градини е наложителен приоритет. В края на предходната година кметът на Следствен отдел към окръжна прокуратура Йорданка Фандъкова приготви и СОС одобри стратегия за справяне с дефицита тук-там в детските градини и ясли до 3 години. През тази година ще се влагат 66 млн. лв. за създаване и разширение на 45 здания. 1,6 млн. лв. са отделени за планиране на 16 нови здания за детски градини, които да включим в строителната стратегия следващата година. “
По отношение на рецензиите на опозицията към бюджета Георгиев разяснява, че най-често се предлага да се дадат повече пари за всичко, само че не се споделя от кое място ще дойдат тези пари. „ Бюджетът е баланс сред доходи и разноски. И защото тези оферти нямат подобен разбор, няма по какъв начин да бъдат подкрепени от нас. Но когато възприемаме техни оферти или забележки, по този начин или другояче опозицията гласоподава срещу бюджета. “ Всеки рационален съвет и сериозно мнение ще бъде прегледано при разискването на бюджета, уточни още ръководителят на комисията по финанси на СОС.
 
 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР