По едно и също време САЩ ни обявиха за приятел,

...
По едно и също време САЩ ни обявиха за приятел,
Коментари Харесай

Русия ни сложи в черния списък, САЩ ни обяви за приятел

По едно и също време Съединени американски щати ни оповестиха за другар, а Русия ни постави в черния си лист с неприятелските страни.

От през вчерашния ден сутринта България е включена в листата с неприятелските на Русия страни. Това стана ясно от информация, изнесена в предаването " 60 минути по горещите следи " на основния съветски федерален ТВ канал " Россия 1 ".

" Що се отнася до приятелите, кои са другари не знаем, само че тази заран бе освежен описът (с неприятелските държави). Покажете апелирам на екрана - наложи ни се (на Русия) да впишем сутринта в него и България ", съобщи водещата, когато бе показан описът на Кремъл с неприятелските страни.

България е добавена към вписаните по-рано вражески страни: Съединени американски щати, Полша, Чехия, Литва, Латвия, Естония, Англия, Грузия, Украйна и Австралия, разясниха от московската медия.

Причината са събитията от последните дни, когато българската прокуратура разкри съветска връзка с 4 гърмежа в хранилища и индустриални пространства на фабрики за утилизация на взривни субстанции, произвеждане на оръжие и муниции, станали в последните 10 години и свързани с Емилиян Гебрев.

Дипломат № 1 Екатерина Захариева уведоми през вчерашния ден русия дипломат Елеонора Митрофанова, че помощник-военният аташе на съветското посолство в София е разгласен за личност нон грата и до 5 май би трябвало да напусне страната. Митрофанова съобщи, че това ще стане. Но малко по-късно Кремъл разгласи, че ще има ответни дейности.

Българското Министерство на външните работи разгласи още, че България е поискала " правоохранителните органи на Русия да окажат цялостно подпомагане на българските управляващи в следствието на гърмежите в български оръжейни хранилища, унищожаването на материални доказателства при пожар и отравянето на трима български жители, с цел да може да бъдат разкрити причинителите и предадени на съд ".

Москва отговори, че " при постъпване на съответното питане съветските способени органи ще го прегледат по открития ред, според настоящите двустранни договорености в тази връзка ".

В същото време посолството на Съединени американски щати и излезе с позиция за България във фесбук страницата на задачата.  Съобщението бе оповестено и в Туитър.

" България е другар, съдружник в НАТО и стратегически сътрудник. Ние твърдо поддържаме суверенитета на България и още един път заставаме дружно с нея против злонамерени дейности на нейна територия ", гласи позицията на Съединени американски щати, оповестена през днешния ден.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР