По думите ѝ инициативата на министъра на финансите Асен Василев

...
По думите ѝ инициативата на министъра на финансите Асен Василев
Коментари Харесай

Финансистът Даниела Бобева: Ще има стрес, но плюсовете ще са пове...

По думите ѝ самодейността на министъра на финансите Асен Василев би трябвало да бъде преценявана в общия подтекст на държавната администрация:

 

" Ние сме 6 милиона жители. Имаме 19 министерства и 94 организации към тях. Обрасла е администрацията с извънредно доста институции, всяка една от тях би трябвало да има професионален и административен състав. Отдавна е наболял въпросът и аз адмирирам концепцията да се консолидират държавни институции ".

 

Проф. Бобева акцентира, че самото Министерство на финансите би трябвало да бъде поредно в политиката си в тази област, тъй като преди няколко месеца е основало нова организация с 22 души личен състав.

 

" По създание дейностите на Национална агенция за приходите и " Митници " са свързани, само че и самостоятелни. Въпреки че ще бъдат обединени, би трябвало да се предпазим от консолидиране на ползи в една институция. Всичко е в детайлите - по какъв начин ще се направи цялото обединяване. Идеята е да се рационализира съставът на тази нова институция ".

 

Ще има стрес у чиновниците на Национална агенция за приходите и организация " Митници ", тъй като неизбежно ще има съкращения, съгласи се тя и уточни още: " В Митниците са 3300 индивида, в Национална агенция за приходите са към 8000, тъй че приказваме за една в действителност доста огромна промяна.... Предполагам, че ще има работна група, която да направи по-цивилизован този развой ".

 

Според проф. Бобева не трябва да се вършат апокалиптични прогнози за последствията от сливането на двете институции и изрече съмнение, че то ще се реализира на стадии, с цел да няма разстройване в двете системи:

 

" Тъй като приказваме за една конструкция, която е в сърцевината на страната и на парите на страната, би трябвало да има доста ясна оценка за изгодите и рисковете от този развой и дали си заслужава да се прави, в случай че системите на двете институции са обвързани по нужния метод. Т.е. какви резултати ще даде най-много от позиция на събираемостта ".

 

Има плюсове, има и минуси. Според мен са повече плюсовете от тази консолидация, посочи проф. Даниела Бобева.

 

 
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР