По думите на Зеленски украинската армия ще продължи да отговоря

...
По думите на Зеленски украинската армия ще продължи да отговоря
Коментари Харесай

Зеленски отбеляза година от изтеглянето на окупаторите от Херсон....

По думите на Зеленски украинската войска ще продължи да отговоря на офанзивите на съветските войски в Херсонска област, част от която към момента е под контрола на Русия. 

 

" Тази седмица сподели, че ние удряме окупаторите и в Черно море, и на Кримския полуостров, и на всички места другаде ", съобщи украинският президент.

 

В същото време той поздрави полския президент Анджей Дуда за националния Ден на независимостта и благодари на Варшава за нейната поддръжка.  " Украйна и Полша би трябвало да се държат дружно, с цел да останат нашите нации вечно свободни ", съобщи Зеленски.

 

ДПА отбелязва, че Полша, която е член и на Европейски Съюз, и на НАТО, е един от най-значимите политически и военни поддръжници на Киев.

 

Междувременно " Блумбърг " заяви, че ръководещата коалиция в Германия е решила да удвои военната помощ на страната за Украйна за идната 2024 година , тъй че тя да доближи 8 милиарда евро.

 

Ако тази сума бъде утвърдена от Народното събрание, в който болшинство има ръководещата коалиция на канцлера Олаф Шолц, то тогава разноските на Германия за защита биха надхвърлили два % от брутния вътрешен артикул (БВП), каквото е условието на НАТО.

 

Депутатите от Германската социалдемократическа партия на канцлера Шолц, Свободната демократическа партия и " Зелените " са постигнали тази седмица съглашение по оферти федерален бюджет за 2024 година, осведоми " Блумбърг ". За момента няма коментар по тематиката от страна на министерството на защитата на Германия, ръководено от Борис Писториус, прецизира " Ройтерс ".

 

ФрогНюз
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР