По думите на зам.-председателят на ГЕРБ има риск да загубим

...
По думите на зам.-председателят на ГЕРБ има риск да загубим
Коментари Харесай

Дончев допуска, че правителството е поело тайни ангажименти по Плана за възстановяване

По думите на зам.-председателят на ГЕРБ има риск да загубим парите
Ако има решение на българското държавно управление, противоречащо на рамковата позиция за районен съд Македония би било неправилно. Преди малко човек от кухнята на държавното управление показа за сходна заплаха. Процесът на интеграцията на Западните Балкани започва от нас, само че това не трябва да се случва принудително, тъй че едната страна е надделяла над другата. Това разяснява пред БТВ зам.-председателят на ГЕРБ Томислав Дончев.

По думите му има път към демокрацията, който македонците би трябвало да извървят.

Зам.-председателят на ГЕРБ разяснява и трите шока, които са претърпели през днешния ден.

„ Г-н Петков не отговори на нито един въпрос, обвързван с Gemcorp, за сметка на това освети интервенция на военното разузнаване, обвързвана със спасяването на българските моряци. В Наказателен кодекс има точка за сходно разобличаване “, изясни Дончев.

По думите му държавното управление досега не е свършило нищо - нула.

„ Министър-председателят само постоянно увеселява българските жители, само че обстановката е доста неприятна “, предизвести той.

„ 80% от Плана за възобновяване е същия, като този на ГЕРБ. Има добавени противоречиви точки, като тази за завода за акумулатори, който насочва към хора, близки до властта. Дори повърхностният прочит демонстрира, че парите за бизнеса са с 230 милиона по-малко от заложените в нашия проект. Имам мощни съмнения, че огромен част от тези средства са се трансформирали в заеми. Надявам се въпреки всичко България да има проект след едногодишно закъснение “, съобщи Томислав Дончев.

Той добави, че се тормози и от поетите задължения на държавното управление към Европейска комисия, с цел да утвърди Плана ни за възобновяване.

„ Един подобен е, че би трябвало да договаряме планове за по 1 милиарда на месец, с цел да не загубим средствата по него. Аз се колебая, че това е постижимо без никаква корупция, каквато поръчка дадоха ръководещите. Друг касае въглищните централи. Трето, което е притеснително е за преструктурирането на БЕХ. Това е искане на Европейска комисия от много време, с цел да не може да има крос финансиране от едно сдружение към друго “, уточни още зам.-председателят на ГЕРБ.

На въпрос за какво следователно от ГЕРБ не изискат избор на съмнение на държавното управление, Томислав Дончев съобщи:

„ Вотът на съмнение е политически знак. При подобен интензитет на рецесии от какъв знак от опозицията има потребност? Ние приказваме за обвързване и пазарлъци за това какъв да е началник на Българска народна банка и парите за пътища. Изборът на началник на Българска народна банка не би трябвало да се политизира “, акцентира Дончев.
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР