По думите на вицепрезидента рекордно високата избирателна активност е показала,

...
По думите на вицепрезидента рекордно високата избирателна активност е показала,
Коментари Харесай

Илияна Йотова с ключов коментар за евроизборите

По думите на вицепрезидента рекордно високата изборна интензивност е посочила, че европейските жители не са безразлични към политиките в Европа. Илияна Йотова уточни, че две трети от новите евродепутати са от проевропейски партии, евроскептиците не съумяха да надделеят. "Европейските жители заложиха на европейските решения на националните проблеми. Трябва да се изработят политики в интерес на жителите, а не на брюкселската администрация ", означи вицепрезидентът.

"Най-важното следва – тези, които завоюваха, би трябвало да разчетат вярно посланията на европейските жители, които желаят сигурност и заслужен метод на живот ", посочи Илияна Йотова.

Вицепрезидентът съобщи, че резултатите от евроизборите са нарушили превъзходството на двете огромни фракции в Европейския парламент – дясноцентристи и социалдемократи, и при тази обстановка разпределението на постовете няма да се взема решение единствено от тях.

Според Илияна Йотова обичайните леви и десни партии са изгубили доверието на своите последователи, защото липсва ясно разграничаване сред техните послания. "Автентичните партии би трябвало да си създадат съществени заключения ", съобщи вицепрезидентът.

По думите на Илияна Йотова дебатите за постовете в Европа би трябвало да се водят пред очите на европейската общност, а не в заключените зали при изключени мобилни телефони. Вицепрезидентът уточни, че Европейската комисия не би трябвало да бъде политизирана, каквато е сега. Вицепрезидентът изрази мнение, че процедурата с така наречен общ претендент за неин ръководител явно не работи.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР