По думите на възрастния мъж, 41-годишният му зет - Димитър

...
По думите на възрастния мъж, 41-годишният му зет - Димитър
Коментари Харесай

Бащата на убитата от съпруга си Анита: Децата видяха всичко

По думите на възрастния мъж, 41-годишният му шурей - Димитър Димитров, който е арестуван и упрекнат за убийството, му се обадил през вчерашния ден към 4.15 часа сутринта.

" Звънна ми и ми сподели, че е станало нещо доста неприятно. Аз и двете ми внучки (на 14 и 16 години - бел.ред) отидохме и знаете какво видяхме. Дъщеря ми беше цялата в кръв, лежи на пода. И радиаторът беше в кръв, дюшемето също. Децата видяха всичко, за жалост. Той не ни пускаше да влезем в жилището. Малката внучка имаше ключ ", добави Васил.

 

Още преди да стигнат до мястото на престъплението, една от дъщерите на Анита и Димитър се обажда на тел. 112. От години продължавал психическият тормоз от страна на Димитър. Болезнената ревнивост постоянно се превръщала в принуждение. И макар, че Анита се прибирала в дома на родителите си, а Димитър имал ограничаваща заповед, той въпреки всичко съумял да я примами назад. Родителите ѝ се опитвали да не разрешават това. 

" Искахме да си остане при нас, да не се връща при него. Децата не пожелаха да отидат с нея. Останаха при нас. През годините беше все едно и също. Избухлив. Не може да се управлява, когато пие. Съветвахме я да си остане при нас, само че преди два месеца тя се върна отново при него. Димитър заплашваше, че ще се самоубие, в случай че не се върне. Пращаше клипчета по какъв начин пие препарати, битова химия ", разказва бащата на Анита. 

По-рано от прокуратурата в Перник оповестиха на брифинг, че 41-годишният обвиняем се е възползвал от правото си да не дава пояснения, само че и не показвал, че се разкайва. Семейни спорове, патологична ревнивост, спор за пари и приложимост на алкохол са някои от версиите, по които работят проверяващите. Димитров е имал газов револвер. Преди време е направил опити за самоубийство, а оръжието му е конфискувано още след първия случай и обещано за експертиза, която да потвърди дали по него не е правена намеса. Преди към две години той е потърпевш при трудова акцидент на градеж. 

Бащата на жертвата пък упреква себе си. И се надява други да не последват ориста на Анита.

" Да внимават доста. И да си пазят децата. Защото след това е късно. Не могат да ги върнат. Един път изгубиш ли го - край. За мен животът няма смисъл към този момент ", твърди Васил.

Съпругата му още не знае, че 43-годишната им щерка е следващата жертва на домашно принуждение. 
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР