По думите на Петър Петров никога депутати на Възраждане“ не

...
По думите на Петър Петров никога депутати на Възраждане“ не
Коментари Харесай

„Възраждане“ е против всякакви посегателства върху журналисти, полицаи, НСО и администрацията

По думите на Петър Петров „ в никакъв случай депутати на „ Възраждане “ не са опитвали да разрушават вратата на Народното събрание и да пуснат митинга вътре
„ Ние от „ Възраждане “ не поддържаме нападателни дейности против публицисти, служители на реда, чиновници на Национална работа „ Охрана “ и администрацията “. Това съобщи в коридорите на Народното събрание Петър Петров на фона на създалото се през вчерашния ден напрежение на митинга против зеления документ.

На него бяха ранени девет чиновници на Министерство на вътрешните работи, двама бяха задържани, а публицисти, които отразяваха публичното неодобрение, бяха нападнати от протестиращи.

Петров отхвърли да е имало и опит за навлизане в постройката на Народното събрание със съдействието на депутати от партията.

„ Депутатите на „ Възраждане “ не са се опитвали принудително да бъдат отворени вратите на Народното събрание по време на митинга през вчерашния ден. Не сме буйствали, участвахме спокойно в митинга. Депутатите ни желаеха да стигнат най-пряко до жителите, не разбирам за какво НСО им попречиха “, съобщи Петров. Припомняме, че Искра Михайлова от „ Възраждане “ беше една от съпартийците на Петров, която се опита да отвори вратата и да пусне стачкуващите в Народното събрание, като НСО я попречиха.

Петров съобщи, че на митинга е имало провокатори.

„ Не сме карали никого. Не ни считайте виновни за възможни провокации, които могат да станат. Ние категорично призовахме от трибуната да не се закачат публицистите. На всеки идващ митинг ще обърнем внимание на отбраната на българските медии. Поемам този ангажимент. И от наш интерес е те да могат да си правят работата умерено “, безапелационен бе той.

От партията считат, че влизането в постройката на Народното събрание със зелен документ, както реши болшинството от депутати, е нарушение на конституционни права.
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР