По думите на депутата от ИТН Продължаваме Промяната“ стопират процеса,

...
По думите на депутата от ИТН Продължаваме Промяната“ стопират процеса,
Коментари Харесай

Балабанов: ИТН не носи никаква вина за това, че Законът за личната помощ не се гледа в парламента

По думите на депутата от Има Такъв Народ „ Продължаваме Промяната “ стопират процеса, като не позволяват закона за разглеждане в пленарна зала
„ Наблюдавам в последните часове в обществените мрежи има една офанзива от страна на майките на децата с увреждания от „ Системата ни убива “ против мен и против нашата политическа партия във връзка с Закона за персоналната помощ. Тъй като тази офанзива е безусловно неоснователна, както постоянно знаете, когато има неща и обстоятелства, постоянно излизаме с лицата си. Затова в този момент аз в този момент съм пред вас, с цел да ви кажа в действителност какви са обстоятелствата по този проблем и за какво ние нямаме нищо общо с тези обвинявания, които неизвестно за какво идват от хора, които в последните пет години сме подкрепяли, продължаваме да поддържаме и постоянно сме стояли зад техните дела “. Това разгласи депутатът от „ ИТН “ Станислав Балабанов по време на брифинг в Народното събрание.

Той обясни и какво се случва със Закона за персоналната помощ.

„ Като ръководител на Комисията за директното присъединяване на жителите, какъвто съм от началото на този парламент, още януари месец със старта на работа на този парламент първите посетители, които поканих при мен на среща в Комисията за директното присъединяване на жителите бяха представители от „ Системата ни убива “, а точно госпожа Вера Иванова и госпожа Нели Димитрова, които са отявлените представители на тяхната протестна група. Поканих ги на среща съзнателно, защото постоянно съм разчитал на това, че като ръководител на може би най-гражданската комисия в Народното събрание един от първите ми цели беше да ги чуя тях, с цел да забележим с какво бихме били потребни практично в този парламент. Тъй като този прославен закон, за който те се борят толкоз години, беше сплескан от ГЕРБ в последните години от ръководството и беше замитан някъде там под килима, тяхната молба беше да се откри политическа воля и този закон да се входира за разглеждане “, уточни Балабанов.

Депутатът от Има Такъв Народ напомни, че на идващия ден той и група народни представители от парламентарната група са входирали Закона за персоналната помощ в Народното събрание.

„ Тогава, уважаеми сътрудници, получихме тежък отпор от съдружните си сътрудници и главно от „ Продължаваме Промяната “, с цел да стане ясно кой е виновният за този проблем “, акцентира Балабанов.

Той изясни, че водеща комисия по този закон е била обществената, чийто ръководител е Искрен Арабаджиев от Политическа партия, а не Комисията за директното присъединяване на жителите.

„ Те направиха всичко допустимо да не позволен Закона за персоналната помощ за разглеждане в Народното събрание “, сподели Балабанов.

Той увери, че с 25 индивида от парламентарната група на Има Такъв Народ вършат, каквото е допустимо, като регистрира, че дори към този момент са по-малко като народни представители.

„ Има Такъв Народ не носи никаква виновност за това, че Законът за персоналната помощ не се гледа в Народното събрание ", безапелационен бе Бала
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР