По думите на държавния глава максимата, че когато държавата е

...
По думите на държавния глава максимата, че когато държавата е
Коментари Харесай

ПП-ДБ и ГЕРБ отговориха на критиките на президента, обвиниха го в лицемерие и властови амбиции

По думите на президента максимата, че когато страната е слаба, мафията е мощна, се удостоверява, а ръководещите страдали от властова булимия. 

Първа на изказванията на президента реагира някогашната началничка на кабинета " Петков " Лена Бориславова. 

В пост в профила си във Фейсбук тя написа:

" Иронията на днешния ден: Ако не съществуваше рискът от следващи безрезултатни избори и Румен Радев да продължи да ръководи страната като я отдалечава и излага в Европа, като подписва скрито контракти с " Боташ " за съветски газ, като плаши народа с войни и студени зими, като управлява службите и назначения от него основен секретар на МВР; рискът да сме без бюджет (защото Радев отхвърли да го внесе през февруари), да не приемем законите по ПВУ (които служебните кабинети не написаха) и да загубим милиони европейско финансиране, може би нямаше да се стигне до тежкото решение да би трябвало да сглобяваме постоянен кабинет с най-големия ни конкурент ", написа Бориславова.



Минути след поста на Лена Бориславова, реакция последва и от ГЕРБ.

" Демокрация не може да се пази с двуличие, нито държавност може да се пази с разделяне и с непрекъснато вдигнат пестник! ", гласи сбитият пост на партията на Бойко Борисов. 



По-късно до медиите бе изпратена и публична позиция на Продължаваме Промяната-Демократична България " (ПП-ДБ), която гласи: 

" За следващ път президентът показва угриженост за опазване на въздействието си в службите, вместо угриженост за действителните проблеми на хората. Явно президентът не вижда неспособността на назначения от него Главен секретар на Министерство на вътрешните работи да се оправи с престъпната хроника от последната година. Не, господин президент, сигурността на жителите е по-важна от Вашите властови упоритости и опазване на цялостен надзор над службите за сигурност ". 

 
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР