По думите му в САЩ подходът е различен, не е

...
По думите му в САЩ подходът е различен, не е
Коментари Харесай

Експерти за санкционираните по „Магнитски“: Тук всички са ги виждали, че ядат и пият заедно, но не – няма връзка

По думите му в Съединени американски щати методът е друг, не е толкоз фиктивен, колкото у нас. „ Ако е казано, че има връзка, значи има “, акцентира специалистът.

Хампарцумян предизвести още, че описът на обвързваните лица е динамичен и може да се разшири, изключително в случай че се реши, че се прави опит да бъдат избегнати глобите. Той обаче акцентира, че може да се насочи питане дали да се вършат транзакции до финансовото министерство на Съединени американски щати. „ Те няма да отговорят за 48 часа, само че въпреки всичко ще отговорят “, сподели Хампарцумян.

„ Санкциите за тези, които нарушават листата от Съединени американски щати, са автоматизирани. Ако имаш някакви бизнес връзки с този човек - да вземем за пример, банка, която продължава да оперира в долари с него, може да получи санкции и наказания, на база това, че нарушава предходната глоба. Банките ще гледат да се отърват от тези отношения”, добави той.

„ Ако имате бизнес със Съединени американски щати и в долари, най-добре не със свързани със глобените компании “, разяснява от своя страна Тихомир Безлов. По думите му в случай че не се открие връзка на хартия в България, тя може да бъде открита даже и през офшорни компании.

Според специалистите към момента не може да се каже сигурно какъв ще е резултатът от глобите и какъв брой необятен ще бъде кръгът на обвързваните лица. Безлов счита, че ще има минимум репутационен риск за всички, които имат връзка със глобените.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР