По думите му това, че не са предложили техен кандидат

...
По думите му това, че не са предложили техен кандидат
Коментари Харесай

Кирил Петков: Днес няма да има избран председател на НС, но това не е толкова важно

По думите му това, че не са предложили техен претендент за ръководител на Народното събрание и че са дали своят вот " въздържал " се и са предложили ротационен принцип е компромис от страна на ПП-ДБ.

" Решихме да предложим този вид въз основата на европейските модели - да има ротация - " джентълменско съглашение ". На всеки два месеца се прегласува ръководителят на Народното събрание и ръководителят на правна комисия. Нека да сложим обозрим интервал, в който да имаме значими цели какво ще се случи. Аз не приказвах за общи понятия и концепции. Аз споделих, че имаме едни проблеми, закони, които би трябвало да се одобряват и политики, които би трябвало да се случат и влязохме в доста практични детайли ", обясни Петков.

Според него и през днешния ден няма да бъде излъчен ръководител на Народното събрание.

" Дали има или няма ръководител не е толкоз значимо. Важно е дали има метод и дружно да продължим по това, което зададохме през вчерашния ден или не. Това, което чакам е, че двете групи ще излъчат работни групи, ще се работи през уикенда без да се избере ръководител и другата седмица, в случай че имаме целите за първите две седмици, се надявам, че ще се излъчи ръководител с ротационен принцип. Това е първа разумна стъпка ", добави съпредседателят на Политическа партия.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР