По доста драматичен начин Рома избегна загубата при гостуването си

...
По доста драматичен начин Рома избегна загубата при гостуването си
Коментари Харесай

Челси го търси, а Джеко зает да спасява кожата на Рома

По много трагичен метод Рома избегна загубата при гостуването си против Сампдория в отсрочения мач от 3-ия кръг на Серия А. На „ Луиджи Ферарис” римляните губеха в резултата след приключването на постоянните 90 минути, преди Един Джеко да фиксира крайното 1:1 след изстрел с глава.

Босненският нападател започва титуляр за тима на Еузебио Ди Франческо макар спекулациите, пращащи го в Челси. Очевидно обаче физическите старания, които те хвърлиха при 1:1 против Интер през уикенда дадоха отражение, а против себе си имаха един от най-силните домакини в калчото. Само Ювентус има повече извоювани точки (28) вкъщи от генуезците на Марко Джампаоло (25).

Внезапен леден душ за Челси по отношение на Джеко

Първото полувреме сигурно беше задоволително забавно и без да е изпъстрено с голови обстановки. Джеко пропиля първия комфортен късмет, като шутира настрана от 7-8 метра след подаване на Ченгиз Юндер.

В 21-ата минута Лоренцо Пелегрини от Рома стреля сносно от отдалеченост и опърли ръкавиците на вратаря Емилиано Вивиано. Само 4 минути по-късно стражът на домакините бе повече от ослепителен, с цел да отрази шут на Раджа Наинголан от упор след чудесна отборна работа от „ джалоросите”.

Към края на полувремето и централният бранител на гостите Костас Манолас също имаше своя късмет да означи. Гръцкият национал бе оставен напълно самичък да посрещне с глава центриране на Пелегрини от фаул, но изстрелът му не откри очертанията на вратата. В 42-ата минута Грегоар Дефрел се издъни даже по-сериозно, като получи съвършен извеждащ пас от Джеко и стреля извънредно неопределено, като може би и ужасяващото положение на терена бе фактор.

По този метод, малко или доста от нищото, Сампдория получи правото да извърши дузпа. Гастон Рамирес догони една топка отляво и центрира привидно без очевиден получател. Алекс Коларов се издъни зрелищно, като спря с ръка придвижването на топката, което не остави доста разновидности пред рефера. От бялата точка опитният Фабио Куалярела бе безмилостен с шут в долния десен ъгъл – 1:0.

Второто полувреме стартира мощно за Сампдория, въпреки и Куалярела да напусна с травма. Дуван Сапата изпусна златен късмет от десетина метра, а в 63-ата вратарят Алисон Бекер избави страховит шут от директен свободен удар на Джанлука Капрари.

В 67-ата минута Джеко съумя да опъне мрежата зад Вивиано, но голът беше анулиран за засада. До края на срещата Алисон имаше още две-три решителни намеси, с цел да остави римляните в мача.

Така се стигна до втората минута от продължението, когато 18-годишната запаса Мирко Антонучи догони топката отляво и центрира отлично към далечната греда. Там всички бяха не запомнили за Джеко, който от 4-5 метра нямаше благосклонност и изравни за 1:1.

Резултатът не промени нищо в класирането на Серия А. Рома остава 5-и с 41 точки, на две зад 4-ия Интер. Сампдория е 6-и с 34 пункта, като води с три пред 7-ия Милан.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР