По досъдебни производства Районна прокуратура- Пловдив осъди трима чужденци за

...
По досъдебни производства Районна прокуратура- Пловдив осъди трима чужденци за
Коментари Харесай

Осъдиха трима, превозвали мигранти край Пловдив, плащат и стойността на колите

По досъдебни производства Районна прокуратура- Пловдив осъди трима чужденци за подкрепяне на мигранти да преминат нелегално през страната, наложени са им  били и санкции за колите.
Прочетете още
По досъдебно произвеждане е наказан 32-годишен турски жител, за това, че на 13 август 2023 година в региона на км 152 на автомагистрала „ Тракия “, в землището на  село Белозем, незаконно е подкрепил 23 чужденци - жители на Афганистан, да преминат нелегално през страната. Деянието е осъществено посредством потребление транспортно средство – влекач, с прикачено полуремарк.

Така Районен съд-Пловдив е наложил на обвинения наказване от 2 години и 10 месеца отнемане от независимост условно с изпитателен период от 5 години и санкция от 5000 лв.. На 32-годишния е наложена и санкция в размер на пазарната стойност на транспортното средство, с което е осъществено закононарушението и което не е негова благосъстоятелност, а точно 96 160 лв..

По друго досъдебно произвеждане на Районна прокуратура-Пловдив е наказан  40-годишният жител на Азербайджан, за това, че на 23 август 2023 година на км 125 на автомагистрала „ Тракия “ в землището на село Труд, е подкрепил трима чужденци - сириец, палестинец и жител на Йемен, да минават нелегално през страната. Деянието е осъществено посредством потребление на автомобил. Съдът  е наложил на обвинения наказване от 1 година и 6 месеца отнемане от независимост условно с изпитателен период от 3 години. На 40-годишния  е наложена санкция в размер на пазарната стойност на транспортното средство, с което е осъществено закононарушението и което не е негова благосъстоятелност, а точно 40 700 лв.. 

По досъдебно произвеждане на Районна прокуратура-Пловдив е наказан и третият каналджия, който е 20-годишен жител на Молдова. На 14 август 2023 година на км 148 на автомагистрала „ Тракия “, в землището на село Шишманци, незаконно е подкрепил като е превозвал 6 сирийци, да минават в страната посредством потребление на автомобил.

Районен съд-Пловдив е определил наказване на мъжа от 1 година и 11 месеца отнемане от независимост условно с изпитателен период от 4 години и санкция от 2500 лв.. На младежа е наложена санкция и в размер на пазарната стойност на транспортното средство, което не е негова собственост  а точно 3474 лв..

Тримата чужденци са управлявали колите и са пътували в посока към София. Те са били спрени от полицейски патрули в разнообразни региони на автомагистрала „ Тракия “. Автомобилите не са били тяхна благосъстоятелност, заради което им е наложена санкция в размер на пазарната стойност на колите. Моторните транспортни средства са върнати на притежателите им. Наказанията по трите досъдебни производства са наложени по съглашения, утвърдени от

Районен съд-Пловдив. Определенията на съда са дефинитивни.   

 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР