По-добре опашки по КПП-тата, отколкото кервани от военни камиони, изнасящи

...
По-добре опашки по КПП-тата, отколкото кервани от военни камиони, изнасящи
Коментари Харесай

Генералът отсече: По-добре опашки по КПП-тата, отколкото кервани от военни камиони с трупове

„ По-добре опашки по КПП-тата, в сравнение с кервани от военни камиони, изнасящи трупове ”, сбито отговори ген. проф. Венцислав Мутафчийски на въпрос по отношение на проблемите по входно-изходните артерии на градовете. Той бе къс в отговора си за това какво ще се случи, в случай че падне обществената изолираност и дали няма да се популяризира заболяването.

„ Как по този начин изолацията е краткотрайна мярка? Тя ще падне, в случай че го няма вируса, не може да я вдигнем в разгара на епидемията ”, сподели началникът на Националния спешен щаб. Днес има 21 нови доказани случаи, като им и два нови регионални града – Кърджали и Хасково с първи инфектирани.

Стана ясно, че от 8 март до момента са тествани над 6000 души в България, като позитивните случаи са 264. Извън българите у нас, двама военни са дали позитивна проба за ковид – в Косово и Румъния, където са на задача.

На въпрос при приключването на карантината на хората, които са се завърнали от чужбина какво следва, той отговори:

„ Те са свободни, щом не се развили заболяване. Имах опция да беседвам с някои от тях. Казаха, че за една седмица два пъти са били проверявани от джипито им, и три пъти от полицията, което е отлично ”, сподели Мутафчийски.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР