По-добре късно, отколкото никога! Audi най-после влезе в сегмента на

...
По-добре късно, отколкото никога! Audi най-после влезе в сегмента на
Коментари Харесай

Новото Audi Q8 с плашещо агресивна визия

По-добре късно, в сравнение с в никакъв случай! Audi най-сетне влезе в сегмента на SUV-купетата, където X6 и GLE Coupe се боричкат за превъзходство. При съвсем същите размери като на Q7, въпреки да изгежда много по-нисък поради скосената линия на покрива, новият Q8 предлага междуосие от съвсем 3 метра, с помощта на което компанията твърди, че интериорът на техния модел е доста по-просторен от този на директните съперници.

Багажникът също е голям със своите 605 литра размер, който може да нарасне до 1755 л при прегъване на задните седалки. Визуално новият Q8 e елементарно разграничим от останалите членове на семейство Q, защото интерпретира новия дизайнерски език на марката. За благополучие дизайнът не се разграничава доста от концепциите Q8 и Q8 Sport, което ще рече доста нападателна предна част, доминирана от голямата радиаторна Singleframe решетка с шест отвесни ламела. Тя е заобиколена от тънки матрично LED фарове. Масивната C-колона е леко спускащата се обратно линия на покрива характеризират профила, до момента в който откъм гърба стоповете минават през цялата дължина на задницата, нещо което към този момент бе наложено от А7 и А8.

Ако сте влизали в упоменатите одеве модели, то интериорът на Q8 няма да ви изненада. Той е с сходна настройка, като всички е цифрово, физически бутони съвсем липсват: цифрово приборно табло и още два големи екрана на централната подпора – единият за инфотейнмънт системата, другият за климатика.



Оборудван с 3,0-литров TDI мотор (Q8 50 TDI), моделът тежи 2145 кг, което не е доста за сходни размери, защото Audi Space Frame разчита на алуминий и 14,4% високоякостна стомана.

Въпросният V6 дизел разчита на мека хибридна технология, чийто съставни елементи са 40-волтова електрическа мрежа, литиево-йонна батерия и алтернатор-стартер. Системата разрешава автомобилът да се движи с изключен мотор при скорост до 160 км/ч, като възвръща до 12 киловата по време на негативно ускоряване. Това е спомогнало да се понижи разходът на гориво с към 0,7 л/100 км.

Q8 50 TDI генерира 300 к.с. и 600 Нм, които се предават към четирите колела чрез 8-степенна tiptronic трансмисия. До 100 км/ч форсира за 6,3 секунди. Моторната гама се добавя от втори 3,0 TDI с 231 к.с. и 3,0 TFSI с 344 к.с.

Още един забавен факт за модела е, че той се създава в Братислава. Пазарен дебют в Германия и останалата част на Европа ще направи през третото тримесечие на тази година.

Източник: vesti.bg
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР