По-добре е да прекарате 10 години в преговори за мир,

...
По-добре е да прекарате 10 години в преговори за мир,
Коментари Харесай

В услуга на Кремъл: Словакия спира помощта за Украйна. Кабинетът ...

" По-добре е да прекарате 10 години в договаряния за мир, в сравнение с да прекарате 10 години в изтребване един различен без никакви резултати “, разгласи той, представен от интернационалните организации.

По време на предизборната акция Фицо, който има известност на ляв популист, се опълчи на военните доставки за Киев и на участието на Украйна в НАТО. След успеха на неговата партия на изборите той повтори позицията си, като сподели, че Словакия изпитва по-сериозни проблеми от Украйна.

От началото на съветската инвазия Словакия интензивно доставя Украйна с оръжия и се трансформира във значима връзка в логистичната верига за доставка на западна помощ. Словакия даде на Украйна гаубици Zuzana-2, хеликоптери Ми-17 и всичките 13 свои изтребителя МиГ-29. През април 2022 година Словакия трансферира системата за Противовъздушна отбрана С-300 в Киев.

Според Европейски Съюз към 31 юли 2023 година повече от 100 хиляди украински жители са получили краткотрайна протекция в страната. Железопътната връзка сред Украйна и Европейски Съюз през Словакия също е от огромно значение.

 

След успеха си на изборите, 59-годишният Фицо даде обещание да " откри здрав национализъм “. Партията му влезе в коалиция с крайнодясната проруска партия SNS.

Вместо да избере посланик за стратегическия пост на външен министър, Фицо избра един от лоялните си последователи - вицепрезидента на Smer (Посока) Юрай Бланар, който съгласува всички свои изявления с проруските позиции на водача си. 

Още по-тревожни сигнали бяха изпратени с назначенията в региона на околната среда и културата. Тези министерства са поверени на две фигури от SNS, които способстват за огромното количество дезинформация в Словакия.

Любител на лова, песимист към климата и прочут хомофоб е определен за ролята на еколога. Кметът на дребна община от 2500 поданици Рудолф Хуляк съумя да бъде определен в Националния съвет (парламента) на 30 септември, откакто си сътвори име с разпространяване на неистини във Фейсбук. В изявления той сподели, че мечките, които би желал да има право да стреля, са " биологично оръжие, изпратено от Брюксел “ за заличаване на словашката провинция и че въглеродните излъчвания са " глобалистка машинация за налагане на комунизма “. Този неприкрит последовател на напускането на Европейския съюз (ЕС) и НАТО също даде обещание, че в случай че някой ден стане министър, първото му деяние ще бъде „ да отиде в Москва, с цел да се извини на тези идиоти, които започнаха целия този спор.

 

ФрогНюз
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР