По делото за смъртта на журналиста Милен Цветков категорично ще

...
По делото за смъртта на журналиста Милен Цветков категорично ще
Коментари Харесай

Адвокатът на близките на Цветков: Категорично ще се стигне до трета инстанция


По делото за гибелта на журналиста Милен Цветков изрично ще се стигне до трета инстанция. Това счита Менко Менков - юрист на околните на Цветков.

„ Основният спор е формата на виновността, която държавното обвиняване и ние като частни обвинители, поддържаме пред съда. Ние твърдим, че следва да бъде квалифицирано действието като такова, осъществено при изискванията на възможен предумисъл. До сегашния миг нашата теза не е призната от правосъдните инстанции ”, изясни юрист Менков.

" Присъдата е забележителна по мярка с оглед квалификацията. Ако обаче по-горните правосъдни инстанции одобряват тезата на държавното и частното обвиняване и преценяват, че става въпрос за възможен предумисъл, тогава ние претендираме за действие, за което законодателят е планувал в единия случай от 10 до 20 години отнемане на независимост, а в другия от 15 години или пожизнен затвор ", сподели още Менков.

" Съдът в първата инстанция, както и органите на досъдебното произвеждане, събраха доказателства и лишиха от всевъзможен смисъл тезата, че става дума за чай или паста за утешение. Доказателствата сочат, че той е използвал няколко типа наркотични субстанции. Начина на приложимост на тези субстанции не може да се обяснят с пиянство на чай или миене на зъби. Ако вие пиете кокаин, както той твърди, че някой му е поставил без той да знае, той не може да бъде всмукан от организма и не може да бъде открит в кръвта на Кристиян Николов, а подобен е открит. Това значи, че това, което той твърди, не е правилно ", изясни юристът.

Що се отнася до наказването на Николов, Менков сподели, че обвиняването ще продължи да твърди, че стигайки до Касационния съд, че тази процедура би трябвало да се промени, в тази ситуация с тежка приложимост на наркотични субстанции и с придвижване с два пъти над позволената скорост. Скоростта е била 99 километра в час при позволена 50, в градска част, при червен светофар.

" Доказано е, че няма никаква реакция на лидера, не е подхванал никакви ограничения да спре, да понижи скоростта, извърши избавителна маневрира да предотврати удара, разчитал е на нищо, с цел да е разполагаем възможен предумисъл. Това твърдим ние пред съдилищата ", добави още юристът.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР