По делото за катастрофата на бул. Черни връх“ са разпитани

...
По делото за катастрофата на бул. Черни връх“ са разпитани
Коментари Харесай

Десетки ченгетата разпитани за убиеца Георги Семерджиев

По делото за злополуката на бул. „ Черни връх “ са разпитани десетки чиновници на Министерство на вътрешните работи, само че никой не е признал, че има връзки с Георги Семерджиев. Това разгласи пред Би Ти Ви зам.-директорът на Националната следствена работа Ясен Тодоров.

„ Досъдебното произвеждане за злополуката на бул. „ Черни връх “ е на финалната си фаза и ще завърши до две седмици “, уточни той и посочи, че е мъчно доказването на „ полицейски чадър “ над обвинения.

По-рано от Министерството на вътрешните работи оповестиха, че Георги Семерджиев се е употребил с протекцията на чиновници на реда, а след злополуката още веднъж униформени са му оказали помощ.

Семерджиев беше упрекнат за злополуката на бул. " Черни връх " през юли в София, при която починаха две млади девойки. Той е карал след приложимост на опиати и с доста висока скорост.

Към септември месец той има повдигнати пет обвинявания - държане на опиати, ръководство на транспортно средство след приложимост на опиати, причиняване на гибел на две лица, до момента в който е управлявал автомобил без брошура, потребление на подправени номера на автомобила и подправена швейцарска брошура. Последното е открито със специфична експертиза.

Прокуратурата и следствието не могат да работят сами. Могат да работят единствено в случай че си взаимодействат с Министерство на вътрешните работи и ДАНС, акцентира Ясен Тодоров.

„ За да се кара след приложимост на опиати, някой би трябвало да ги популяризира. Аз ви споделих, че ще има взрив на престъпността след закриването на Специализираната прокуратура. Явно по линията в битката против разпространяването на опиати Министерство на вътрешните работи не се оправя. Отказа да работи с прокуратурата “, сподели още Ясен Тодоров.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР