По делото има 11 пострадали, като трима поискаха от съда

...
По делото има 11 пострадали, като трима поискаха от съда
Коментари Харесай

Само един свидетел се яви по делото срещу прокурорския син Васил Михайлов

По делото има 11 потърпевши, като трима желаеха от съда да бъдат конституирани като цивилен ищци

Днес в Софийския областен съд се организира разпоредително съвещание по делото против Васил Михайлов, наследник на пернишкия прокурор Бисер Михайлов, съобщи Българска телеграфна агенция. Васил Михайлов е обвиняем по осем обвинявания – закана за ликвидиране, три междинни и две леки телесни повреди, както и две хулиганства.

Според тричленния правосъден състав по делото няма нарушавания, които да бъдат спънка процесът да стартира всъщност и насрочи идващото съвещание за 7 април. Определението на съда може да се апелира.

По делото има 11 потърпевши, като трима желаеха от съда да бъдат конституирани като цивилен ищци по делото. Два от исковете са за 10 хиляди лв., а един за 20 хиляди лв.. Съдът обаче отхвърли да допусне исковете, с цел да не се утежнява процесът, само че конституира ищците като частни обвинители.

Във връзка с процедурата по разпоредителното съвещание прокурор Георги Иванов съобщи, че няма позволени неточности в обвинителния акт и основни процесуални нарушавания в досъдебното произвеждане, като изиска да се удостовери мярката за неотклонение „ задържане под стража “ на Михайлов.

Според бранителя на подсъдимия Велин Велинов материалите по делото не са били предявени на бранителите и на Михайлов, което по думите му е процесуално нарушаване. Велинов изиска делото да бъде върнато на прокуратурата. Той означи, че това нарушаване би било спънка, в случай че той и клиентът му решат да търсят опция да реализират съглашение с държавното обвиняване. Велинов изиска и по-лека мярка за клиента си, който от няколко месеца се намира в ареста. Съдът обаче отхвърли изменение на мярката.

Пред съда Васил Михайлов сподели, че се съгласява с всичко, казано от юриста му, помоли за по-лека мярка и посочи, че не е нарушил домашния си арест, който му беше натрапен преди време. „ Няма по какъв начин да наруша нещо, което не съм почнал да извършвам “, уточни той. Михайлов изясни, че преди да влезе в дома си и да стартира домашният му арест, не знаел, че не може да отиде до прилежащия тротоар.

Прокурор Иванов не се съгласи с юрист Велинов и уточни, че настояването за преустановяване не е основателно. По думите му на Михайлов и бранителите му е била предоставена опция да се срещнат с всички материали по следствието, само че те са отказали да се възползват от това свое право. Според него непредявяването на материалите не е значително процесуално нарушаване, за което има и процедура на Върховния съд. Като посочи, че щом делото е в правосъдна фаза, бранителите могат да се срещнат с материалите по него във всеки един миг.

Единственият очевидец, който се яви през днешния ден по делото е Кевин Каров на 20 години. Той се води и потърпевш по едно от закононарушенията в обвинителния акт. „ Нямам искания към този човек “, сподели Каров като посочи, че не желае да бъде конституиран като частен обвинител против Михайлов.

В днешното съвещание правосъдният състава реши, че е нужен авариен арбитър, който да участва на идващото съвещание.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР