По данни от текущата демографска статистика, населението на страната в

...
По данни от текущата демографска статистика, населението на страната в
Коментари Харесай

НСИ: Население и демографски процеси през 2021 г.

По данни от настоящата демографска статистика, популацията на страната в края на 2021 година е 6 838 937 души. В съпоставяне с миналата година популацията понижава със 77 611 души, или с 1.1%. Броят и структурите на популацията към края на всяка година се пресмятат на база данните от миналата година и данните за естественото и механичното придвижване на популацията през настоящата година.

През 2021 година се организира 18-о броене на популацията и жилищния фонд в страната. По предварителна оценка 1 от Преброяване 2021, предстоящият брой на популацията, пребиваващо непрекъснато на територията на страната към 7 септември 2021 година е 6 520 314 души. Разликата сред данните за броя и структурите на популацията от настоящата демографска статистика и преброяванията се дължи главно на нерегистрираната външна миграция през десетгодишния интервал сред преброяванията. Една от главните задания на преброяванията на популацията е да се откри действителният брой на лицата пребиваващи на територията на страната. Ето за какво в годините след преброяванията се вършат преизчисления на популацията въз основа на резултатите от извършеното броене и данните за естествения и механичния приръст, получени от настоящата демографска статистика за съответните години.

След окончателното въвеждане и обработка на данните от Преброяване 2021 броят на популацията ще бъде преизчислен въз основата на преброеното население. Преизчислението ще обхване десетгодишен интервал, като ще бъдат ревизирани и съществени демографски знаци.

В сходство с плана на Национална статистическа стратегия, първи дефинитивни данни от Преброяване 2021 ще бъдат показани и оповестени след 1 октомври 2022 година.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР