По данни на турското министерство на културата и туризма 631

...
По данни на турското министерство на културата и туризма 631
Коментари Харесай

Бум на израелци в Турция

По данни на турското министерство на културата и туризма 631 669 жители от Израел са посетили Турция в интервала януари-септември тази година. Това е пет и половина пъти повече (448 процента) спрямо миналата година и се регистрира като връх в туристическия продан с Израел от 2019 година насам.

Морски ваканции, почивки, релакс в спа центровете и туристически турове из страната са желаните благоприятни условия за отдих от израелските туристи, разясняват специалисти в туризма.

Турските сериали, които са преди всичко по гледаемост в Израел, стоят в основата на засиления интерес, споделят туроператори.

“Нашите израелски клиенти се срещат авансово с Турция от сериалите и идват тук с настройката да видят и опознаят онлайн това, което са видели на екрана ”, описа гидът Мерт Саваш.

По думите му екскурзоводите поддържат връзка с израелските туристи на британски език, само че напоследък се приготвят и гидове, които приказват иврит.

Пластичната и естетичната хирургия, която през последните години се развива бурно в Турция, също е желан адрес за израелците.

“Жените избират да си вършат естетични интервенции за разкрасяване и подмладяване, а мъжете си присаждат коса ”, споделя доктор Гюлгюн Бешир.

По думите й към денталната медицина също се демонстрира засилен интерес.

Поради обезценяването на турската лира процедурите в Турция са по-изгодни. Много израелци идват и за шопинг в страната, осведоми Българска телеграфна агенция.

След анулацията на рестриктивните мерки за КОВИД-19 Турските авиолинии усилиха броя на полетите до Израел. До края на зимния сезон през март 2023 година Търкиш еърлайнс ще извършват 58 полета седмично от интернационалното летище Истанбул и 17 полета седмично от второто летище на Истанбул - Сабиха Гьокчен. Предвижда се през летния сезон да стартират и полети сред Тел Авив и Анталия. 

Посещенията на израелците към Турция се активизираха след взаимните стъпки, които бяха направени от Анкара и Тел Авив за нормализиране на връзките след един много дълъг (над 10-годишен) интервал на застой.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР