По данни на Регионалната здравна инспекция за последното денонощие на

...
По данни на Регионалната здравна инспекция за последното денонощие на
Коментари Харесай

Двама първокласници са заразени с коронавирус в област Русе

По данни на Регионалната здравна ревизия за последното денонощие на територията на област Русе са регистрирани 15 нови случая на ковид, като 13 от тях са от гр. Русе и по един от Две могили и Николово. Девет от откритите случаи са при мъже, а шест при дами.

Болшинството от новозаразените – 14 души остават под домашна изолираност, а един човек е приет в болница, оповестиха от Областната админситрация на Русе.

През вчерашния ден са открити и два нови случая на коронавирусна зараза в най-голямото русенско учебно заведение „ Васил Левски “. Става дума за двама за възпитаници от първи клас. Необходимо е да се означи, че те са били сложени под карантина незабавно откакто е станала ясна позитивната проба на тяхната класна ръководителка на 12-и този месец.



Общо броят на диагностицираните с COVID-19 в област Русе доближи 529 души, като дейните случаи са 124. Към момента 32-ма души са на болнично лекуване, а 92-ма са оставени под домашна изолираност.

Броят на мъжете измежду дейните случаи е 56, а дамите са 68, което в проценти е надлежно 45% и 55%. Почти без смяна остава разпределението при всички болни от началото на пандемията. 301 са дамите, а мъжете са 228, което в проценти е респективно 57% и 43%.

За миналите 24 часа има и един новоизлекуван пациент, което значи, че оздравелите от началото на пандемията от COVID-19 в Русенско станаха 382-ма.

Припомняме, че Областният действен щаб е в непрекъснат контакт с всички институции на локално, районно и национално равнище и всекидневно следи обстановката с разпространяването на COVID-19 в района.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР