По данни на Политико в следващите месеци НАТО ще положи

...
По данни на Политико в следващите месеци НАТО ще положи
Коментари Харесай

НАТО ще разгръща войски и техника по източния фланг

По данни на " Политико " в идващите месеци НАТО ще постави спомагателни старания по разгръщането на войски и техника на източния фланг и ще разположи десетки хиляди военнослужещи, които в къс период да могат да окажат помощ на съюзническите страни. Целта на тази стъпка е да се попречи на Русия да разшири войната оттатък рамките на Украйна, отбелязва изданието.

По преценки на публични източници от Алианса за това ще са нужни до 300 000 военнослужещи. Първият ешелон би могъл да се състои от 100 000 военни, които да са подготвени за акция в границите на 10 дни. В него могат да влязат военнослужещи от Полша, Норвегия, Латвия, Литва и Естония, споделя някогашният асистент на генералния секретар на НАТО по отбранителната политика Хорст-Хайнрих Браус. Вторият ешелон ще е предопределен за поддръжка на първия и за интервал от 10-30 дни би трябвало да е подготвен за изпращане в страни като Германия, прецизират от " Политико " и " 24 часа ".

Страните от НАТО би трябвало да дават военнослужещи, инфраструктура и въоръжение.

За да се осъществя проектът обаче Алиансът би трябвало да убеди обособените страни да дават разнообразни детайли - от военнослужещи и конструкция за тяхното образование до инфраструктура и скъпоструващо оръжие, екипировка и муниции, написа изданието. Тъй като страните към този момент са обезпокоени от това, че не разполагат с задоволително лични ресурси от муниции, а Киев има остра потребност от продължение на доставките на снаряди и оръжие от съдружниците, съществува рискът не всички страни от НАТО да могат да изпълнят обещанията си по отношение на новите проекти на Алианса, отбелязва " Политико ", съобщи " Дойче веле ".

Изданието показва, че това предизвикателство може да се трансформира в непрекъснат проблем за НАТО в подтекста на продължаващата към този момент втора година война на Русия срещу Украйна. През пролетта страните от Алианса ще показват актуализирани районни проекти за защитата на НАТО, написа още " Политико ".
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР