По данни на Областно пътно управление пътищата от републиканската пътна

...
По данни на Областно пътно управление пътищата от републиканската пътна
Коментари Харесай

Пътните артерии в област Добрич са отворени за леки коли

По данни на Областно пътно ръководство пътищата от републиканската пътна мрежа в област Добрич към 7.00 часа през днешния ден са затворени за придвижване. Към този час 15машини и пътнопочистваща техника са на терен по републиканската пътна мрежа. Почистени са основните пътища до границите с областите Силистра и Шумен. Пътят Добрич - Варна е отворен за МПС до 3.5 т. Частично е измит сектора с. Карапелит - с. Кочмар. Пътен сектор Коларци - Тервел е отворен за придвижване на МПС до 12 т. Пътен сектор Дуранкулак - Балчик е отворен за МПС до 12 т. По данни на дежурния в община Добричка отворени са при зимни условия следните пътища: Добрич -Тервел; Добрич - Кардам за леки МПС; Добрич - Крушари до 12 т. Във всички общини продължава снегопочистване на общинска пътна мрежа в проблематичните сектори от контрагентите, според подписани контракти.

Екипи на Министерство на вътрешните работи не престават да дежурят на всички входове и изходи на гр. Добрич и не позволяват придвижване на леки МПС без неотложна нужда, както и товарни коли. Разрешено е придвижването единствено за леки МПС в сектора Добрич - Албена, а в сектора Добрич - Крушари е позволено придвижване на МПС до 12 т.

През денонощието, на територията на цялата област, екипи на ПБЗН работиха и не престават аварийно-спасителни действия главно за премахване на паднали дървета и отваряне на пътища, изтегляне на хора от закъсали на пътя МПС, поради зимната конюнктура. Четири екипа правят евакуации на бедстващи по пътната мрежа жители. Общият брой признати и отреагирани сигнали е 50, от тях 33 в съгласуваност с други служби. 13 на брой са аварийно-спасителните действия и механически помощи. Постъпилите сигнали за евакуация за миналото денонощие са общо 9. Служителите на РД ПБЗН са взели участие в евакуирането на 33 лица общо, като 24 от тях са украински жители, които са настанени в хотел в гр. Балчик. Осигурена им е храна, вода и няма бедстващи.

По данни на дежурните от общините в региона, към момента 85 обитаеми места в региона са без електрозахранване, както следва – община Шабла – 9 села, община Тервел 12 села и в 2 села електрозахранването е отчасти, в община Генерал Тошево 5 села към момента са без ток, в община Крушари – 6 села, в община Добричка – 53 села, в община град Добрич е подаден сигнал за липса на електрозахранване в два жилищни блока по ул. „ Опълченец Петър Алексиев “, сигнализирано е и за прекратено електрозахранване по ул. „ Иван Рилски “ в град Добрич.

Дежурните по общини осведомят и за нарушено водоподаване, както следва – в община Шабла – 3 села, в община Каварна 4 села, в община Г. Тошево – 5 села, в община Крушари – 4 села, в община Добричка – 13 села, в община град Добрич – кв. „ Режията “.

Диспечерите на водното сдружение осведомят, че все още заради липса на електрозахранване, не работят ПС (помпени станции) „ Батово “, „ Долина “, „ Бенковски “, „ Българево “ и хидрофор „ Дончево “.

От поделението на Национален институт по метеорология и хидрология осведомят, че сутринта температурата е -1ºС, усеща се -6º;вятър от W - слаб, 5m/s, ясно. Количеството дъжд все още за Добрич е 68.4 л/м2.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР