По данни на Кенийската служба за дивата природа (KWS) през

...
По данни на Кенийската служба за дивата природа (KWS) през
Коментари Харесай

Убиха десет лъва в Кения

По данни на Кенийската работа за дивата природа (KWS) през миналата седмица в Южна Кения са убити 10 лъва, от които шест единствено в събота, до момента в който спорът сред индивида и дивата природа в района ескалира.


Това е " извънредно огромен брой лъвове, убити едновременно за толкоз малко време ", съобщи представител на KWS пред Си Ен Ен през днешния ден.

Това се случва, откакто по-рано тази седмица природозащитниците оповестиха убийството на един от най-старите лъвове в Африка - Лиионкийто, на 19-годишна възраст.

Според природозащитната организация " Lion Guardians " той е напуснал предпазена зона и е влезнал в заграждение за добитък, защото е " гладувал ", и е бил погубен от притежателя на добитъка.

Организацията съобщи, че краят на сушата нормално се характеризира с увеличение на споровете сред хора и лъвове, защото дивата плячка става по-трудна за лов, а притежателите на животни са " изключително бдителни " след загубата на толкоз доста животни. Кения претърпява най-тежката си суша от 40 години насам.

Шестте лъва, които са починали в събота, са умъртвили 11 кози и едно куче, се споделя в прессъобщение на KWS.

Според Организация на обединените нации всички лъвове са били част от екосистемата Амбосели в окръг Каджадо, биосферен резерват на ЮНЕСКО, ситуиран покрай планината Килиманджаро.

В събота KWS провежда среща, на която участваха локални поданици и държавни чиновници, с цел да обсъдят неотдавнашните убийства.

" Дискусиите се концентрираха върху изследване на методите за минимизиране на риска от спорове сред хора и диви животни, в това число създаване на системи за ранно предизвестие, които да предизвестяват общностите за съществуването на диви животни наоколо до тях ", обявиха от KWS./БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР