По данни на Европейския център за контрол на заболяванията тенденцията

...
По данни на Европейския център за контрол на заболяванията тенденцията
Коментари Харесай

Трайно намалява епидемията от К-19 у нас

По данни на Европейския център за надзор на болесттите наклонността за намаление на заболяваемостта на територията на България през последните седмици е трайна.

Последните числа демонстрират, че тя е намаляла с 47.5% спрямо предходните седмици, стана ясно от думите на здравния министър.

По отношение разпространяването на COVID-19 в област Бургас от началото на епидемията са открити 396 позитивни случая, 82 лица са били приети в болница, 2 са умряли.

" Разговарях и с шефове на лечебни заведения в региона по отношение на организацията на работа в изискванията на COVID-19 и реакцията при нараснал напън на здравната система.

Най-тежък остава казусът с личния състав и с наличните хора, които да се грижат за положението на пациентите с коронавирусна зараза. Той е водещ освен за региона, само че и за системата като цяло.

Ще насочим напъните си в тази посока, с цел да решим казуса с хората. Трябва да пречупим наклонността младите лекари да напущат България, а медицинските сестри да не желаят да работят в българските лечебни заведения ", беше безапелационен министър Ангелов.

На място министърът прегледа регионалната болница и беседва с работещите в отделенията по педиатрия, незабавна помощ, неврология, инфекциозни заболявания и така нататък

Кметът Димитър Николов срещна министър Ангелов и с стадиите за реализиране на концепцията за построяването на детска болница в Бургас.

По-рано през днешния ден министър Ангелов организира среща с Кризисния щаб в Бургас, в която участваха кметът на града Димитър Николов, регионалният шеф Вълчо Чолаков, доктор Лорис Мануелян - специалист към общината с сектор " Здравеопазване ", както и шефовете на РЗИ, ЦСМП и РЗОК.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР