По данни на американските разузнавателни служби украинската армия е успяла

...
По данни на американските разузнавателни служби украинската армия е успяла
Коментари Харесай

Руската офанзива в застой, увеличават се ударите по Украйна от въздуха

По данни на американските разследващи служби украинската войска е съумяла да отблъсне съветските войски на 55 км от центъра на Киев. Украйна заяви също, че е възстановила контрола си над град Макаров покрай Киев.

Руските сили не са спрели да обстрелват украински градове, в това число Киев, Чернигов и Харков. Само за последните 24 часа са нанесени над 250 въздушни удара, с 60 повече спрямо предходния ден, регистрира Генералния щаб на Украйна.

За четири седмици война обстрелът унищожава близо хиляда къщи в Харков.

Най-тежко остава ситуацията в Мариупол, където към 100 000 души остават под блокада на руснаците, а сраженията в града не стихват.

По данни на украинското държавно управление към 3000 души са достигнали Запорожие със личен превоз от този град в сряда. Хуманитарната помощ към момента не доближава - Киев твърди, че тя е блокирана от съветските военни.

Украинците оповестяват и за гнет на съветските окупатори в Харсонска област след мирните митинги на жителите. Активно се употребяват частите на Росгардия, с цел да се предотвратят тези митинги.

В покрайнините на Мелитопол, наоколо до военното летище съветската армия е разположила своя военна база, по данни на кмета на Мелитопол Иван Фьодоров. По негова информация по този начин и от там ще могат да стрелят с ракети по други градове в Украйна.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР