По-дълъг преходен период ще увеличи с милиарди лири сметката по

...
По-дълъг преходен период ще увеличи с милиарди лири сметката по
Коментари Харесай

Дълъг преходен период ще увеличи с милиарди сметката по Brexit

По-дълъг временен интервал ще усили с милиарди лири сметката по „ развода “ на Англия с Европейския съюз. Това написа английският The Independent, представен от " Фокус ".

Според източници от европейския преговорен екип Англия няма по какъв начин да не заплати повече от уговорената до в този момент сума от 39 милиарда лири, в случай че желае да удължи преходния интервал по-дълго от 31 декември 2020 година.

Новината пристигна откакто документ на английското държавно управление отвори пътя за по-дълъг временен интервал, въпреки и от кабинета да настояват, че интервалът ще е две години. В изказването на държавното управление се споделя, че „ интервалът ще се дефинира просто от това, какъв брой време ще ни отнеме проработят новите процеси и новите системи, които да подсигурят бъдещото партньорство “ и въпреки „ Англия да показва интервал от две години “, държавното управление „ би желало да разиска с Европейски Съюз крайната дата “.

Възможността цената на Brexit да нарастне с милиони лири дневно евентуално ще ядоса последователите на „ корав “ Brexit преди днешната среща на кабинета, на която да се изготви обща преговорна позиция за комерсиалните договаряния с Европейски Съюз.

Редактор: Деница Райкова
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР