По-дълъг период на затворени образователни институции и бизнеси може да

...
По-дълъг период на затворени образователни институции и бизнеси може да
Коментари Харесай

Ранното падане на ограниченията ще доведе бързо втора вълна заразявания с коронавирус

По-дълъг интервал на затворени просветителни институции и бизнеси може да забави втората вълна заразявания с ковид в Китай. Това твърди проучване, оповестено в авторитетния вестник The Lancet, което приканва останалата част от света да се замисли за това.

Продължилите два месеца ограничения за въздържане в Ухан дадоха резултат, само че в случай че продължат и през април, те биха изтласкали възможна втора вълна на болести по-късно през годината. Това би дало на здравните служби време да се възстановят.

" Сега градът би трябвало да внимава да не би да вдигне ограниченията за физическа отдалеченост прекомерно рано, тъй като това би довело до втори ранен пик в броя на инфектираните ", разяснява Киша Прем от Лондонската школа по хигиена и тропическа медицина (LSHTM), която е измежду създателите на проучването.

Те са употребявали матемaтически модел, с цел да симулират резултатите от поддържането на по-строгите ограничения или разхлабването им в 11-милионния Ухан. Ако те бъдат вдигнати в този момент, втората вълна инфекции ще се прояви в края на август, демонстрират резултатите. Но продължаването им и през април ще отсрочи пика до октомври.

" Резултатите няма да наподобяват по същия метод в друга страна ", разяснява Янг Лю, който също е измежду създателите на проучването. " Но едно нещо е годно на всички места: ограниченията за физическа отдалеченост са доста потребни и би трябвало да се подвигат деликатно, с цел да се избегнат следващи талази на болестта в случай че те идват прекомерно бързо, здравните системи ще изнемогват. "

Генералният шеф на СЗО Тедрос Аданом Гебрейесус изрази същия мироглед по-рано тази седмица. " Последното нещо, от което всяка страна се нуждае, е да отвори учебните заведения и бизнесите, единствено с цел да ги затвори още веднъж ", сподели той.

Всичко, което би трябвало да знаете за: Коронавирусът (1183)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР