По-често срещаните възможности за закуска за мнозина са овесена каша

...
По-често срещаните възможности за закуска за мнозина са овесена каша
Коментари Харесай

Двете каши за закуска, които борят рака и сърдечните заболявания

По-често срещаните благоприятни условия за закуска за мнозина са овесена каша или елда. Има обаче необикновена каша за закуска, която може да донесе не по-малко изгоди за здравето, и това е кашата от киноа.

Фермери отглеждат над 120 разнообразни типа това зърно. Въпреки това най-често предлаганите варианти в питателните магазини са бяла киноа, алена и черна киноа.

И по този начин, каква е изгодата от тази зърнена закуска?

Киноа за напредък и развиване

Една чаша варена киноа (185 грама) съдържа към 8.14 грама протеин, споделят специалистите. Протеините в това зърно са богати на аминокиселини, които, от своя страна, са значими за мускулното развиване и имунитета. Киноата, за разлика от доста други зърнени храни, също е отличен източник на лизин, споделят учените. Той е жизненоважен за синтеза на протеини и играе значима роля в процеси като напредък и развиване.

Киноа при холестерол и хипертония

 Двете каши за закуска, които борят рака и сърдечните болести

Консумирането на задоволително фибри (които също са много в киноа) може да помогне за понижаване на риска от няколко казуса, в това число висок холестерол, хипертония и дивертикулоза.

Киноа против рак и сърдечни болести

Киноата е добър източник на антиоксиданти спрямо други елементарни зърнени храни в безглутенова диета. Киноата съдържа още витамин Е - това е антиоксидантно съединяване, което може да помогне за понижаване на риска от коронарна артериална болест, някои типове рак и няколко очни положения, демонстрират изследвания. Според специалисти може да помогне при артрит и да защищити от неприятния холестерол.

Известна е и една от зърнените култури, която може да предложи разнородни изгоди за здравето. Говорим за амарантова каша. Амарант се употребява за подготвяне на питиета, брашно и зърнени храни, а също по този начин се употребява недопечен. Това растение съдържа огромен брой хранителни субстанции - да вземем за пример витамини (А и К), калций, желязо, фосфор, калий и магнезий.

Каква е изгодата от такава каша за закуска?

Амарант облекчава възпалението

 Двете каши за закуска, които борят рака и сърдечните болести

Повечето хора обръщат внимание на амаранта заради високото му наличие на протеини, което го прави значим източник на хранителни субстанции. Ново проучване сподели, че съдържа характерен пептид, който също е разпознат в соята. Той, от своя страна, може да понижи възпалението в тялото и даже да предотврати интензивността на свободните радикали, което може да накара здравите кафези да мутират в ракови. Нещо повече, такава противовъзпалителна молекула може да помогне за облекчение на положения като артрит, подагра и други проблеми, свързани с възпалението.

Амарант укрепва костите

Листата на амарант съдържат необятна гама от минерали, в това число висока централизация на калций. Това е главен минерал, който предотвратява деминерализация на костите, споделят учените.

Намалява равнищата на холестерола

Диетичните фибри в амаранта оказват помощ за балансиране на равнищата на холестерола в организма, като понижават LDL или неприятния холестерол. Освен това амарантът съдържа големи количества витамин К, който е добре прочут усилвател на здравето на сърцето, демонстрират изследвания.

Амарант защищава от разширени вени

 Двете каши за закуска, които борят рака и сърдечните болести

Амарантът съдържа голям брой флавоноиди, в това число рутин, който е директно обвързван с елиминирането на разширените вени посредством подсилване на стените на капилярите. Това се улеснява и от високата централизация на витамин С, значителен съставен елемент в производството на колаген, който също оказва помощ за възобновяване и укрепването на стените на кръвоносните съдове, споделят специалистите.

А с цел да сме ви до дъно потребни, вижте нашите вкусни оферти за салати с киноа и предписания с амарант.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР