По 30 000 паунда на човек са получили трафикантите, които

...
По 30 000 паунда на човек са получили трафикантите, които
Коментари Харесай

По 30 000 паунда са взели каналджии за пътник в камиона-ковчег

По 30 000 паунда на човек са получили трафикантите, които организирали транспорта на 39-мата азиатци, открити мъртви в камиона-ковчег в югоизточния британски град Грейс на 23 октомври, написа лондонският в. Гардиън.

Според информацията на английското издание бащата на една от жертвите - виетнамец, наименуван Нгуен, е заложил дома си, с цел да може да изпрати детето си в Европа. Медията от Обединеното кралство уточни още, че евентуално виетнамците са били снабдени с подправени паспорти на Китайската национална република. Маршрутът на смъртоносния тежкотоварен автомобил е бил Виетнам, Китай, Русия, Полша, Германия, Белгия и Англия.

"Гардиън " написа и за цената на каналджиите. Трафикантите на хора оферират три съсловия в камионите. Първа - в кабината на водача и имигрантите нощуват в хотели и мотели. Втора класа е предложила пътешестване в кабината или каросерия, където пасажерът се е радвал на относително удобни условия. Третата класа се е наричала С02 (въглероден диоксид – натурален охладител). Както към този момент писахме, най-вероятната причина за гибелта на 39-мата души е била ниска температура в камиона.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР