По 26 лева на месец ще продължат за плащат за

...
По 26 лева на месец ще продължат за плащат за
Коментари Харесай

Самоосигуряващите се и безработните ще продължат да плащат по 26 лева здравна осигуровка

По 26 лв. на месец ще продължат за заплащат за здравна вноска безработните, които не са борсата, както и хората, които сами си заплащат вноските до края на март 2022 година

Това се схваща от импортирания в Народното събрание Законопроект за удължение до 31 март 2022 година на действието на разпореждания на Закона за държавния бюджет.

Така без смяна остават минималният застрахователен приход, който още три месеца ще бъде 650 лева, и оптималният - 3000 лева. Те служат за установяване на размера на здравната вноска, като тя е в размер на 8% върху не по-малко от 325 лева и не повече от 3000 лева месечно.

Според Закона за здравното обезпечаване, неосигурените на друго съображение се обезпечават върху приход, не по-малък от половината от минималния месечен приход за самоосигуряващите се.

С предложенията в законопроекта се удължават периодите за деяние на разнообразни заплащания от хазната, да вземем за пример - за спомагателните хонорари на медиците от първа линия, помощта за деца с увреждания и други разноски.

Заедно с това до този период се резервират размери като минималния приход на чиновник в държавната администрация, който на практика постоянно съответствува и с минималната работна заплата. В момента тя е 650 лв..

Според Закона за обществените финанси, в случай че няма признат бюджет за годината, до гласуването на подобен от Народното събрание и обнародването му в " Държавен вестник “ страната работи с 1/12 от съществуващия месечно.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР