По 100 хиляди долара ще получат четири български клуба за

...
По 100 хиляди долара ще получат четири български клуба за
Коментари Харесай

Невероятно! Четири български клуба получават по $100 000 от Китай заради юноши

По 100 хиляди $ ще получат четири български клуба за присъединяване на юношите си в старша възраст на новия футболен мегапроект " Китай против света ". Отборите, които са поканени, са Лудогорец, Левски, ЦСКА-София и Берое (Стара Загора), оповестява Българска телеграфна агенция. Официално договорът ще бъде подписан при започване на ноември, а лудогорци ще пътуват първи при започване на декември.

Проектът включва присъединяване на 123 тима във възраст до 19 години от Европа, Южна и Северна Америка, Азия, Африка и Австралия. Към тях ще се причислят и локални тимове, а всеки тим ще остане там по една седмица. Отборите няма да пътуват дружно, а шампионатът ще бъде отегчителен във времето, като ще стартира през декември 2017-а година и ще продължи до пролетта на 2018-а. От всяка група напред ще продължава единствено един тим.

Турнирът ще има и крайна част, която ще се състои през юни и в него ще играят тимовете, които ще се борят за купата. Всеки отбор ще остане в Китай за една седмица, а шампионатът ще се организира в град Гуанджоу и покрайнините, а за организацията ще оказва помощ и локалният исполин Гуанджоу Евъргранд.

За престоя си всеки клуб ще вземе по 100 хиляди $, а общият награден фонд на шампионата е 1,3 милиарда долара- галактическа сума за развиването на която и да е детско-юношеска национална футболна стратегия. Идеята е откакто в Китай развиват професионалния футбол, в този момент и младите им гении да се допрян до положителните практики в подготовката на младите играчи.

Така младите китайски гении ще играят против разнообразни стилове, ще срещнат разнообразни футболни култури. Проектът Китай против света е 3-годишен и в този момент е неговото пилотно издание. В българското състезание при юношите до 19 години през предишния сезон шампионската купа завоюва ЦСКА-София, Лудогорец приключи на 3-о място, Левски на 5-о, а Берое на 8-о.

Sportal.bg научи, че поканите към клубове идват въз основата на рейтинга в УЕФА.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР