Пловдивско училище заряза старите методи за привличане на кандидати, направи

...
Пловдивско училище заряза старите методи за привличане на кандидати, направи
Коментари Харесай

Пловдивска гимназия набира ученици в Ютуб

Пловдивско учебно заведение заряза старите способи за привличане на претенденти, направи си клип, завъртя го в Ютуб и разчита с него да се популяризира и в обществените мрежи. Младежите към този момент са там и това е мястото, където можем да им грабнем вниманието, споделя шефът на Професионалната гимназия по дървообработване и вътрешна архитектура „ Христо Ботев ” Константин Костадинов. Екипът му не за първи път прибягва към ексцентрични способи -преди емисари на школото кръстосваха близките села, разясняваха какви специалности могат да изучат момчетата и какво да работят след това, като обещаваха безвъзмездни карти за пътешестване с междуградския автобус до Пловдив. Школото има трайна политика да покрива тези разноски на фамилии със усложнения, за които пътуването е спирачка.

Дойдоха още по-модерни времена, регистрира през днешния ден Костадинов, и пробва да стигне до младежите през нета. Клипът с дълготрайност 2 минути и половина е направен по време на Седмицата на професионалните умения предишния месец в границите на взаимно начинание с неправителствена организация и Община Пловдив. В него бе заложено възпитаници от горните класове да създават елементи от дърво в открит урок пред деца от 5.-6. клас, с цел да ги възпламенят по специалността. Пратеници на фондация „ Еду компас " снимаха фрагменти в учебното заведение, с които след това е изработен клипът. В него възпитаници от специалностите „ Интериорен дизайн ", „ Полиграфия " и „ Мебелно произвеждане " разказват от първо лице какво е да учиш в ПГВАД " Христо Ботев ".

" Учиш се на поминък и труд, по какъв начин да си изкарваш парите ", изяснява едно от момчетата. „ Най-големият плюс на това учебно заведение са учителите.

Вътрешно заглавие: Не съм срещал толкоз доста положителни на едно място.

Обясняват по този начин, че да схванеш. Не да напишат отегчителен проект и сетне се оправяй ", хвали ги различен младеж. Момичета прибавят, че „ горните класове са огромни симпатяги ", а учителите им оказват помощ да се развият като персони, „ поддържат те да изразяваш себе си, не да носиш някаква маска ". Чуват се положителни думи и за шефа, който младежите усещат като другар. Цялата атмосфера в школото съгласно тях не вдъхва боязън и терзание, а допуска към другарство, шерване, помощ. На този декор се сменят фрагменти с класните стаи, фасадата, планове на възпитаници, оценки на школото, извития профил на тил за цигулка в работилниците и забележителните дърворезби в школото.

Училището към този момент възнамерява и приема си следващата година, като счита да предложи дуална форма на образование в специалностите „ Мебелно произвеждане ", „ Полиграфия ", „ Производство на тапицирани произведения и матраци " в партньорство с компания „ ТЕД ". Има поръчка от бизнеса и за половин паралелка по „ Реставрация на стилни мебели и дограма ", която вероятно да се комбинира с още една половинка по компетентност „ Производство на строителни произведения от дървесина ". Втората е подсказана от Строителната камара, за

Вътрешно заглавие: да се приготвят фрагменти, които могат да майсторят дървени къщи,

беседки, вити стълби.

В момента с изключение на общоприетите паралелки ПГВАД „ Христо Ботев " приготвя по дуалната форма възпитаници в една паралелка по мебелно произвеждане. Има и още една дуална от вида 2 в 1, в която половината възпитаници учат реституция, а другите - полиграфия. Този принцип се наложи в последните години, с цел да не се закриват специалности поради малко претенденти.

И други учебни заведения с дуално образование търсят директен път към евентуалните си ученици. Автото го популяризира с рекламни табелки в градския превоз, Механото - посредством сътрудниците от бизнеса и даже техните деца и фамилии.

КАРЕ:

Сменяйки метода на разбиране с „ деца пропагандират деца " и канала „ от врата на врата " с новите технологии, Дървото не се отхвърля и от досегашната си политика -остава в действие дадената дума школото да оказва помощ на фамилии с лимитирани финансови благоприятни условия. С тази идея на следващия ден е обичайният коледен благотворителен търг в учебното заведение. Всяка година на него се оферират произведения, които учениците са създали в работилниците, а приходите са за техни връстници в затруднено състояние. Този път акцент са сувенирите и дребни произведения за бита - часовници, безконечен календар, поставки за вино, дъски за рязане на самун и мезета, табли, само че още веднъж ще има и холни маси, детски столчета и други мебели. Наддаването за изделията, доста от които са автентичен коледен подарък, стартира във вторник в 15 часа.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР