Пловдивският университет Паисий Хилендарски“ създаде Детската футболна академия. В детската

...
Пловдивският университет Паисий Хилендарски“ създаде Детската футболна академия. В детската
Коментари Харесай

Детската футболна академия на Пловдивския университет набира скорост

Пловдивският университет „ Паисий Хилендарски “ сътвори Детската футболна академия. В детската спортна школа ще се работи по модерна методика на образование и тренировки и по модели на водещи детско-юношески школи в Европа. С децата и с техните родители работи психолог, който ще оказва помощ за по-доброто психо-физическо развиване и подготовка на дребните футболисти.

Пловдив

Над 20 дребни футболни гении от Пловдив и района, родени сред 2009 и 2011 година, към този момент упражняват в новосъздадената от Пловдивски университет Детската футболна академия, чийто създател е проф. доктор Веселин Маргаритов.

Те се приготвят от потвърдени експерти – Марин Бакалов – някогашен национал и рекордьор по изиграни мачове в елита, университетският учител по футбол Стоян Димитров, до неотдавна старши треньор на Марица.

Кандидатите има задоволително, само че в академията се взимат единствено деца, които дават отговор на условията.

За всяко дете ще бъде направена специфична функционална картотека, в която ще се следи неговото здраве, както и цялостните резултати от това, което демонстрира по време на тренировки и мачове.

В академията се работи с изключение на по нови модерни методики и европейски стандарти, само че и въз основата на профилираната научна основа.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР