Пловдивският университет Паисий Хилендарски“ и Българската академия на науките подписаха

...
Пловдивският университет Паисий Хилендарски“ и Българската академия на науките подписаха
Коментари Харесай

ПУ и БАН със споразумение за сътрудничество

Пловдивският университет „ Паисий Хилендарски “ и Българската академия на науките подписаха съглашение за съдействие и взаимоотношение, което планува образование на млади учени, докторанти и постдокторанти от двете институции, шерване на опит и взаимни действия. Обучителните центрове ще си сътрудничат като  провеждат научни конгреси, приготвят взаимни научно-изследователски планове и други действия за интервал от три години, обясниха от висшето учебно заведение.

На публична гала в Българска академия на науките, подписите си на документа поставиха ръководителят на Академията акад. Юлиан Ревалски и ректорът на ПУ „ Паисий Хилендарски “ проф. доктор Румен Младенов. На събитието участваха още заместник-председателят на Българска академия на науките чл.-кор. Евдокия Пашева и заместник-ректорът по научно-изследователска активност на висшето учебно заведение проф. доктор Теменужка Йовчева.

По време на срещата бе разисквано досегашното съдействие на Пловдивския университет с институтите на Българска академия на науките, настоящите планове, както и опциите за образуване на визити на млади учени в научните звена на Академията, които разполагат с съвременна инсталация.
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР