Пловдивският университет Паисий Хилендарски“ е първият в града под тепетата,

...
Пловдивският университет Паисий Хилендарски“ е първият в града под тепетата,
Коментари Харесай

Магистърска програма в ПУ дава нови възможности

Пловдивският университет „ Паисий Хилендарски “ е първият в града под тепетата, които избра собствен Омбудсман. Това е доцент доктор Христо Паунов – той също по този начин е началник на Магистърската стратегия „ Публична администрация “, която е към Юридическия факултет.
Прочетете още
Доц. доктор Христо Паунов описа пред  какви са преимуществата да се придобие тапия за магистър по обществена администрация в професионално направление „ Администрация и ръководство “, само че от Юридическия факултет.

- Доц. Паунов, какви са преимуществата на магистърската стратегия „ Публична администрация “ в Юридическия факултет?

- Програмата е адресирана към дипломирани бакалаври и магистри от всички специалности. Без да ги изреждам изчерпателно -  това значи хора, които са инженери, лекари, икономисти, адвокати, педагози и филолози, изключително тези, които се приготвят за управителни фрагменти, и така нататък Тя дава спомагателна подготовка, зарежда със познания от управническите и правните науки, както и от стопанската система. Подготвя за работа и кариера в обществената работа. Формира пространство на информираност и умения в необятен обсег за това по какъв начин се вземат управническите решения в сходство със закона и по какъв начин се взе участие в тяхната реализация. С други думи – пътека за професионално и кариерно развиване в служби и организации на всички равнища, в това число профилираните администрации – полицейска, военна, данъчна, митническа, опазване на здравето и други, в интернационалните организации и институции на Европейски Съюз, управителни и експертни длъжности в стопанската система, мениджъри и консултанти по планове и други

- Кои са главните университетски курсове в програмата?

- Основни университетски курсове са: Конституционни основи на държавното управление; Управление на обществената и частната собственост; Основи на обществената администрация; Административно право и процес;  Държавна работа и държавни служители; Управление на публичните поръчки; Противодействие на корупционни практики; Управление на човешките ресурси; Основи на управлението; Прилагане на правото на Европейския съюз от българската администрация и така нататък Освен това бъдещите студенти, които към този момент се записват в програмата, ще учат и дисциплината „ Управление на обществените финанси “, защото обществото е все по-чувствително на тематика по какъв начин се изразходват държавните средства, които главно се образуват от налозите. Целта е по този метод да подготвим фрагменти, които в действителност рационално и вярно да ръководят средствата, които се генерират в публичния ежедневен оборот. На извънреден интерес се радва и относително новата, освен за Пловдив, само че и за цялата страна дисциплинираност „ Електронно ръководство ”, която се преподава от един от водещите специалисти в България. Задължителна образователна дисциплинираност при нас е и „ Управление на планове “, която е напълно на практика ориентирана и извънредно потребна за нашите студенти.

- Какви са измененията през новата академична година, които имат отношение към магистърската стратегия по обществена администрация?

- В момента таксата за магистърската стратегия „ Публична адимистрация “ е доста привлекателна – малко под 400 лв. за учебен срок. Считам, че и това е един спомагателен тласък за хората да могат да се запишат. Ако създадем едно съпоставяне с предходните години, тогава таксите бяха 800 лв.. Разбира се това по никакъв метод няма да промени образа на образование в юридическата „ Публична администрация “,  която е общо 3 семестъра. Лекциите са в събота и неделя. Имаме опция да организираме образование по хибриден модел – присъствено или в електронна среда. Това дава спомагателни благоприятни условия за подготовка на студентите, който са интензивно ангажирани или не живеят в гр. Пловдив. Смея да твърда, че магистърската стратегия по обществена администрация е влиятелна и дава опция за професионално и кариерно развиване. На интернет страницата на Юридическия факултет има подробна информация за всички, които се интересуват от програмата.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР