Пловдивският талант Борис Дюлгеров ще изпълни първите си концерти с

...
Пловдивският талант Борис Дюлгеров ще изпълни първите си концерти с
Коментари Харесай

10-годишен пловдивчанин прави концерт с два оркестъра

Пловдивският гений Борис Дюлгеров ще извърши първите си концерти с огромни симфонични оркестри в идващите дни. На 11 ноември излиза с оркестър „ Симфониета” във Враца, а на 15-и той ще бъде още един в Хасково. На 18 ноември 10-годишният виртуоз излиза с Плевенската филхармония.

„ Концертът е премия за Гран При Джуниър от състезанието VIVAPIANO-2021. Диригентите бяха жури в самия конкурс и незабавно го харесаха. Първо трябваше да свири единствено със симфоничен оркестър Враца. В състезанието го видя и диригентът на Плевенска филхармония Деян Павлов и го предложения като посетител солист”, описа майката на надареният пловдивчанин доктор Роза Йосифова.

Борис е репетирал два месеца, с цел да излезе на сцената с двата огромни оркестъра. Ще извърши „ Концерт за пиано и оркестър №2” на Феликс Менделсон. „ Това е много комплицирана за възрастта му творба”, акцентира доктор Йосифова.

Както Марица.бг към този момент описа, Борис Дюлгеров стартира да учи пиано от 5-годишен в читалище " Цар Борис ІІІ и кралица Йоанна 1931 година “ Ученик е в ОУ „ Виктория и Крикор Тютюнджян “.

Учител по пиано му е музикалният възпитател Росица Грозданова. Само за този година е спечелил 8 огромни интернационалните състезанието. Миналата година взе участие в 9 състезанието и завоюва всичките от тях.

За още вести и настоящи събития четете в
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР