Пловдивският съдШофьор на джип е премазал крака на пешеходец в

...
Пловдивският съдШофьор на джип е премазал крака на пешеходец в
Коментари Харесай

Шофьор на джип прегазва пешеходец и бяга. Съдът отменя глобите на виновника

Пловдивският съд
Шофьор на джип е премазал крайници на пешеходец в подземния паркинг на пловдивски мол, по-късно не спрял и избягал. Пострадалият подал сигнал на тел. 112 и на място пристигнали служители на реда. Те издирили въпросния лидер и го върнали на местопроизшествието, като му наложили две санкции – 200 и 20 лева за нарушаванията.

Първото било, че водачът не е деликатен и внимателен към уязвимите участници в придвижването, като минава през левия крайник на намиращия се на платното пешеходец, и второто – като участник в ПТП не извършва задължението си да спре и откри какви са последствията, не остава на място до идване на представители на Министерство на вътрешните работи, оповестява „ Марица “. Освен това книжката на лидера е била отнета за 6 месеца.

Той обаче е обжалвал издаденото му наказателно разпореждане. Районният съд в Пловдив е разгледал през вчерашния ден случая и е отменил напълно наложените санкции.

Оказва се, че виновност имат служителите на реда, които не са оформили съответно документите.

„ Съобразно разпоредбите наложително следва да се опише нарушаването и събитията, при които същото е било осъществено. В сегашния случай е посочено мястото на нарушаването, като липсва описанието. Не се показва в каква посока се е движил пешеходецът и накъде лекият автомобил – дали нарушаването е осъществено при влизане в паркинга, при излизане от него, в лява или дясна лента, при осъществяване на маневра за прекъсване, излизане и прочие “, показват в претекстовете си магистратите. Според тях не е посочено и по – съответно и ясно така наречен „ прекосяване “ през крайници на пешеходец – дали е наранено ходило, част от него, коя тъкмо част. Не била конкретизирана и степента, като се има поради, че е бил извикана и „ Спешна помощ “. Екипът е направил сега избрани констатации за увреждането. По-късно е можело да се изиска от медиците информация за типа, тежестта и характера на самото увреждане, с цел да може да стигне до извода, че е налице „ висока степен на социална заплаха “, написа в претекстовете на съда. Магистратите акцентират, че не се показват и никакви данни за потърпевшото лице – имена, пол, възраст, жена или мъж, дете или не и прочие, което не дава и опция да се откри нито степента на социална заплаха, нито каквото и да е друго от нарушаването.

Проверяващите чиновници на Министерство на вътрешните работи е можело да изземат записи от видеокамери, които сигурно се намират в паркинга на въпросния мол, с цел да могат да открият безпроблемно и по най-безспорен метод настъпилия случай, само че не са го създали, открива съдът.

Така водачът се измъква, без каквото и да е наказване.
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР