Пловдивският рентгенолог д-р Иван Димитров, който застреля крадец в гаража

...
Пловдивският рентгенолог д-р Иван Димитров, който застреля крадец в гаража
Коментари Харесай

Окончателната присъда за доктора, застрелял крадец в Пловдив, излиза до месец

Пловдивският рентгенолог доктор Иван Димитров, който простреля апаш в гаража си, през днешния ден още веднъж се изправи пред съда. До месец апелативните магистрати ще би трябвало да се произнесат дали оправдателната присъда на медика да бъде доказана или е превишил правото си на неизбежна самозащита.

Началото на делото в Апелативния съд чакаха и роднините на жертвата, и сътрудниците на доктор Димитров. Родителите на Георги Джевизов по прякор Плъха, са уверени, че оправдателното решение на Окръжния съд не е заслужено.

Колегите на доктор Димитров, които го поддържат, имат вяра, че е стрелял при неизбежна самозащита.

Георги Кръстев, секретар на БЛС-Пловдив: В процеса се изясниха нещата и мисля, че решението на съда беше безусловно съответно.

Смъртоносният случай стана на 2 март предходната година. Иван Димитров хванал Георги Джевизов да краде движимости от гаража му. На офанзивата с нож, железна табела и непостоянен предмет рентгенолога отвърнал с изстрели. Затова прокуратурата изиска преразглеждане на доказателствата и уточняване какво е употребявал крадеца.

Румен Боев, прокурор: Това е предметът, който, пренебрегнат, към този момент е стимулирал дееца в самоотбраната да създаде изстрел към тялото. Такива тънкости и дребни моменти се оказват доста значими и решителни.

Справедливост изиска Иван Димитров и пред състава на Апелативния съд. Той още веднъж съобщи, че съжалява за случилото се и, че не е възнамерявал да извърши ликвидиране.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР