Пловдивският районен съд остави в ареста двете жени, организаторки на

...
Пловдивският районен съд остави в ареста двете жени, организаторки на
Коментари Харесай

Ромките, изнудвали и докарали пенсионер до инсулт, отиват зад решетките

Пловдивският областен съд остави в ареста двете дами, организаторки на схемата за изнудване на възрастни хора. Разглеждането на мярката за неотклонение се забави с съвсем 2 часа, тъй като малко преди делото адвокатката на едната обвинен се е отказала да я пази, защото не е получила хонорара си. По тази причина на Атанаска Георгиева беше назначен длъжностен бранител. В правосъдната зала измамничките се разкаяха, искайки по-лека мярка със сълзи на очи, само че районните магистрати бяха безапелационни.
Прочетете още
Определението на Районен съд не е дефинитивно и може да бъде обжалвано в 7-дневен период пред пловдивския областен съд.

Ромската тайфа е работила в дребните обитаеми места към Пловдив. Полицията е разкрила част от лъжливата мрежа, построена от ромски семейства, трансформирали това в бизнес.

Днес пред Районен съд бяха изправени двете дами - Атанаска Георгиева на 45 година и Вида Колева на 25 година, които извършват по едно и също време ролята на примамки и организаторки на схемата.

По информация на прокуратурата, таргетът на групата били самотноживеещи възрастни хора в дребните обитаеми места. Една от техните жертви се оказва 66 - годишен мъж от село Белозем. Двете дами се познавали с потърпевшия. Той живеел самичък в къщата си, а преди няколко месеца бил посетен от двете дами. В следствие пенсионерът влезнал в по-близки връзки с едната жена. Тя почнала да му се оплаква, че живее извънредно оскъдно, че мъжът й я е напуснал, а би трябвало да се грижи за децата си. Наивният мъж ѝ дал 3 000 лв. назаем, като определил в какъв период да му бъдат върнати парите. Това обаче не се случило и тогава дамата му дала обещание вместо да му върне парите, нейни родственици да ремонтират покрива и улуците на селската му къща. Няколко дни по-късно в дома му се изсипали една кола роми, които почнали да човъркат нещо по покрива. 

След това декларирали, че ремонтът е подготвен и му поискали огромна сума пари. Започнали да го заплашват и изнудват. Човекът дал всичките си спестявания, само че те се оказали незадоволителни да покрият " отговорностите му ". Започнали да го водят по банки и компании за бързи заеми, където го предиздвикали да изтегли десетки заеми. След това го заплашили с ЧСИ и го предиздвикали пред нотариус да трансферира на дамите част от собствеността си върху няколко аграрни имота. 

Имотната щета е на стойност 77 500 лв.. Човекът е бил толкоз обезпокоен, че е получил инсулт и лекарите едвам са го избавили. Макар и късно, възрастният мъж се обръща към свои близки, които търсят помощ от полицията. Досъдебното произвеждане се води от 8 месеца. Към момента се води следствие за съпричастността на двете дами към още няколко сходни измами.

На брифинг на прокуратурата по-рано през днешния ден стана ясно, че измамниците оглеждат къщите и където видят некролог на вратата звънят и ревизират дали живият брачен партньор или брачна половинка живеят сами. След това стартират диалози за поправки на покриви, промяна на улуци и прочие.

Измамените от въпросната ромска тайфа не са малко. Голяма част от жертвите не са подавали тъжби в полицията по разнообразни аргументи. 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР