Пловдивският окръжен съд взе най-тежката мярка задържане под стража спрямо

...
Пловдивският окръжен съд взе най-тежката мярка задържане под стража спрямо
Коментари Харесай

Няма милост! Съдът в Пловдив взе най-тежкото решение за изну...

Пловдивският областен съд взе най-тежката мярка задържане под стража по отношение на Борислав Христов. На 49-годишния мъж е повдигнато обвиняване за това, че през септември 2021 година на територията на област Пловдив в качеството си на длъжностно лице – чиновник на Търговско дружество на ДАНС – гр. Пловдив, е изискал и получил подарък, който не му се следва – парична сума в размер на 1500 лв..

През октомври 2021 година на територията на област Пловдив е изискал подарък – парична сума в размер на 1000 лв., и на 11.11. 2021 година в гр. Пловдив е получил подарък – парична сума в размер на 750 лв., който не му се следва, с цел да не извърши дейности по работа – закононарушение по член 301 ал.1 от Наказателния кодекс.

Съдът реши, че от събраните досега доказателства може да се направи обосновано съмнение, че Б. Х. е създател на закононарушението, за което му е повдигнато обвиняване. За това закононарушение Наказателният кодекс планува отнемане от независимост до 6 години и санкция в размер до 5000 лв..

Според съда при мярка, друга от задържане под стража, липсва заплаха от укриване, само че е налице действителна заплаха да извърши закононарушение. Високата социална заплаха на дееца се извлича от съответните му дейности и проявената упорита незаконна воля при многократното изнудване на потърпевшия при настояването на рушвет, с цел да не бъдат сигнализирани способените органи за твърдени нарушавания.

Според съда в тази ситуация публичният интерес следва да вземе превес над персоналния и макар влошеното здравословно положение на обвинения и фамилната и трудовата му ангажираност, единствената съответна мярка е задържане под стража.

Определението не е дефинитивно и предстои на митинг и обжалване пред Апелативен съд – Пловдив на 18 ноември 2021 година от 10.00 часа.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР